ACORD PER A LES ELECCIONS

Nuet alerta ERC: "Avui donar suport a CiU és conviure amb la corrupció dels Pujol"

El coordinador general d'EUiA reclama als republicans que trenquin amb la federació i assegura que el procés sobiranista no depèn del lideratge de Mas

El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha considerat aquest dilluns "feble" el pacte entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, i ha demanat als republicans no donar oxigen polític i electoral a CiU i apropar-se a una aliança d'esquerres que pugui ser alternativa a Catalunya. "Seria un error pensar que el pacte entre Mas i Junqueras és sòlid. No ho és. És un pacte absolutament inestable que no està per escrit i del qual s'estan fent interpretacions de vegades distants", ha afirmat en roda de premsa, en què ha qüestionat que l'acord arribi lluny perquè la relació política entre tots dos no és la millor.

Nuet ha lamentat que Junqueras s'hagi "equivocat" arribant a aquest acord amb Mas, i l'ha advertit que la immensa majoria de les bases republicanes estan en contra de les retallades que practica el Govern de CiU i dels casos de presumpta corrupció que afecten la formació o algun dels seus dirigents històrics. "Avui donar suport a CiU és conviure amb la corrupció dels Pujol", ha continuat Nuet, que ha sostingut que el procés sobiranista no necessita que la federació estigui al davant per seguir endavant, i ha animat ERC a trencar amb la visió liberal i "retalladora" que, ha dit, el partit nacionalista té de Catalunya.

En la mateixa línia, el coordinador general d'EUiA ha exalçat el fet que  gairebé 1,4 milions de catalans signessin el 9 de novembre el text promogut per entitats i partits sobiranistes en què s'afirma que l'Estat vulnera el dret del poble català a decidir el seu futur polític, i ha demanat a Mas que no utilitzi "el sentiment de tants catalans al servei del seu projecte".

Suport a Alberto Garzón

Nuet ha explicat també que, de la mateixa manera que la resta d'IU, EUiA farà primàries el 15 de febrer per escollir el candidat del partit a les eleccions estatals previstes per a final d'any, uns comicis per als quals ja ha avançat que l'aposta majoritària del partit a Catalunya serà que el diputat al Congrés Alberto Garzón sigui el candidat.

"No tenim cap dubte que de manera majoritària serà Garzón qui guanyarà aquestes primàries", ha afirmat, i ha explicat que al voltant de 5.000 persones entre militants i simpatitzants d'EUiA estan cridades a participar en aquestes primàries, una xifra que no ha descartat que pugui augmentar en els pròxims dies.

Nuet, que ha explicat que aquell mateix dia EUiA farà primàries a diversos municipis catalans per escollir els seus candidats per a les eleccions de maig, ha defensat que Garzón serà "un bon candidat" i ha avançat que preveuen poder fer almenys dos actes de campanya amb ell a Catalunya en les pròximes setmanes.

Més continguts de