ELECCIONS CATALANES
Política 30/05/2015

Nuet (EUiA) afirma que una coalició d'esquerres podria aspirar a la presidència de la Generalitat

El líder d'EUiA celebra que l'aposta del seu partit i d'ICV "per sumar i confluir amb altres actors socials i polítics ha estat un encert" i aposta per repetir-la el 27-S

Efe
2 min
Nuet, en el consell nacional d'EUiA

BarcelonaEl coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha instat aquest dissabte la resta de forces de l'esquerra a construir "una candidatura guanyadora, de confluència" que repliqui a les eleccions catalanes els èxits aconseguits per les esquerres alternatives en les passades eleccions del 24-M.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Joan Josep Nuet, que ha fet aquesta crida durant el consell nacional de la formació en el qual s'han avaluat els resultats de les eleccions municipals, ha indicat que "aquesta candidatura ha de reunir forces polítiques, però sobretot a la ciutadania crítica que vol fer política".

Ha remarcat que "l'aposta política d'EUiA i de la coalició ICV-EUiA per sumar i confluir amb altres actors socials i polítics ha estat un encert" i ha emplaçat les "forces polítiques i socials de canvi" a sumar per traduir la majoria social en majoria política.

Per a Nuet, "l'ambient és extraordinari i la gent està contenta perquè com EUiA hem tret més vots, més regidors, tindrem més alcaldies, i sobretot el nostre nivell d'influència política augmenta".

També ha assegurat que "el projecte polític d'EUiA queda reforçat amb vista als reptes polítics que vénen al calendari exigent que tindrem a la tardor".

Ha remarcat que amb vista al 27 de setembre, si es confirmen les eleccions al Parlament de Catalunya, "hem d'anar a una candidatura guanyadora, de confluència, de suma, d'unitat popular", i que si es produeix aquesta confluència, "podem guanyar, podem tenir la presidència de la Generalitat".

Resultats cap a l'esquerra i pel dret a decidir

En la resolució que s'ha aprovat durant el consell nacional, s'afirma que "el cicle de canvi que vam anunciar per a aquest 2015 ha començat, i que a Catalunya, el mapa polític ha girat a l'esquerra i cap a les forces que defensen l'exercici del dret a decidir".

També en la resolució debatuda s'han rebutjat "les declaracions i les pressions polítiques que des del primer dia, i sense encara haver pres possessió, està realitzant la Generalitat de Catalunya, i el mateix president Artur Mas, en contra de la candidatura de Barcelona en Comú".

Aquesta formació va aconseguir uns setanta regidors el 24-M, va reafirmar les seves alcaldies a Altafulla, Olesa i Montornès, amb majories absolutes en aquestes dues últimes, i va guanyar els comicis en nous municipis com Sentmenat, després que la coalició amb ICV aconseguís passar dels 242.021 vots el 2011, als 366.611 d'aquest diumenge, i passar del 8,43% dels vots emesos a l'11,78%.

stats