CANVI DE CICLE

Nuet (EUiA) assegura que el pacte CiU-ERC està deixant molt tocat el procés sobiranista

El coordinador general de la coalició assegura que el dret a decidir està "molt segrestat per l'estratègia electoral i política" de la federació nacionalista

El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha advertit aquest dissabte que el pacte de CiU i ERC està deixant molt tocat el procés sobiranista i ha fet una crida a la societat civil organitzada, i en concret a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium, a "seguir sent exigent"..

Durant el consell nacional de la formació, Nuet ha lamentat que el procés cap a l'exercici del dret a decidir dels catalans estigui ara mateix "molt segrestat per l'estratègia electoral i política de CiU".

També ha instat a sumar forces per guanyar Catalunya, "després de guanyar Barcelona", amb referència a l'acord per confluir a les eleccions municipals de Barcelona d'ICV, EUiA, Procés Constituent, Podem i Guanyem. Ha dit que si aconsegueixen aquest pacte per presentar-se a les eleccions de Catalunya i un gran acord per a les eleccions generals, "PP, CiU i el PSOE estan perduts".

Nuet ha assegurat que EUiA no posa les seves sigles per davant, sinó que hi posa els objectius polítics i la confluència, com s'ha fet a Guanyem Barcelona, i ha afegit que "es pot fer a Guanyem Catalunya perfectament".