CANVI DE CICLE
Política 19/08/2013

EUiA acusa Mas de "fer trontollar el dret a decidir de Catalunya" amb la corrupció i les retallades

Joan Mena avisa Rajoy que, si no pacta una data per fer un referèndum, "a més de ser corrupte, el seu govern serà també antidemocràtic"

Ara
2 min

BarcelonaEl diputat d'EUiA i portaveu del grup d'ICV-EUiA al Parlament, Joan Mena, ha advertit aquest dilluns que Artur Mas "pot fer trontollar el dret a decidir de Catalunya" per la seva "inoperància i manca de resposta política davant els casos de corrupció de CDC i UDC", i perquè està situant el país "al llindar de la fractura social" amb unes retallades que provoquen cada dia més desigualtats. Per això ha exigit al president de la Generalitat que aturi les retallades i depuri responsabilitats en el si de CiU: "Si no ho fa per consciència ideològica que almenys ho faci per evitar el risc de ser el botxí del dret a decidir". El dirigent comunista ha fet aquestes declaracions des del Quebec, on s'ha entrevistat amb Alain Therrien, diputat del Partit Quebequès, i amb Robert Poëti, diputat del Partit Liberal del Quebec.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Totes les opcions polítiques catalanes hauríem d'aprendre una cosa del Quebec: tant els partits independentistes com els no independentistes defensen el dret democràtic a decidir perquè la ciutadania pugui expressar la seva voluntat mitjançant el referèndum", ha defensat Mena, que ha animat tothom a participar en les mobilitzacions de l'11 de Setembre "per dir de forma unitària i amb contundència que tenim dret a decidir el nostre futur i que la construcció nacional i social del nostre país són indestriables". De la mateixa manera, el dirigent d'EUiA ha reclamat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que pacti una data per al referèndum amb el Parlament per donar "un missatge de normalitat democràtica" a Europa i al conjunt de la comunitat internacional. "Si no ho fa, el seu govern, a més de ser corrupte, serà també antidemocràtic", ha etzibat.

Segons Mena, la mobilització de la Diada, a banda d'un missatge contundent a Rajoy, ha de ser "un avís a Mas per advertir-lo que no acceptarem uns pressupostos que posin en perill la cohesió social i una petició honesta a ERC per demanar que no continuï sent còmplice de les retallades de CiU perquè el dret a decidir ja el tenim guanyat". "Ara hem de guanyar el dret a poder exercir-lo", ha afegit el diputat comunista.

stats