CRISI DE L'ESTAT AUTONÒMIC
Política 16/01/2011

Puigcercós no confia que Mas planti cara a l'homogeneïtzació de l'estat

El líder d'ERC lamenta que el president de la Generalitat hagi atorgat a Unió la representació a Madrid

Acn
2 min

PontsEl president d'ERC, Joan Puigcercós, veu inviable que el Govern d'Artur Mas pugui plantar cara a l'homogeneïtzació de les autonomies de l'estat espanyol que impulsen el PSOE i el Partit Popular quan ha atorgat a Unió Democràtica la representació a Madrid i el Departament de Justícia a una consellera contrària a les consultes sobre la independència. El president d'Esquerra demana a Mas que convoqui els partits catalans que vulguin donar conjuntament una resposta als intents del govern espanyol d'homogeneïtzar l'estat. Li reclama també, un cop més, que accepti crear una comissió parlamentària per aconseguir el concert econòmic. Segons Puigcercós, Artur Mas ha retornat a l'època dels governs ambigus de Jordi Pujol, "amb un gran discurs patriòtic des de Convergència lligat, però, per una visió menys sobiranista d'Unió Democràtica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El màxim responsable dels republicans creu que, més enllà del discurs d'aquest dissabte d'Artur Mas, "poca cosa més es veurà", ja que el Govern "difícilment podrà fer front a Madrid davant la retallada de les competències a Catalunya quan té una consellera de Justícia que sosté tesis com les que va argumentar davant la consulta independentista d'Arenys de Munt, comparant-la amb un acte d'enaltiment al terrorisme".

"Hem estat durant setmanes vivint el discurs del Govern dels millors, que potser sí que ho és, però a favor dels interessos d'Espanya', ha dit Puigcercós. Això, considera el president d'Esquerra, va en contra d'una part substancial de catalans que, 'com sap Mas, no vol més retallades del govern de l'Estat, del Tribunal Constitucional o del Tribunal Suprem'.

Puigcercós li ha retret a Mas que no hagi acceptat crear els organismes al Parlament per començar el debat sobre el concert econòmic. Això és, segons Puigcercós, "el retorn de la Convergència de molt discurs patriòtic que, a l'hora de la veritat, cedeix a Madrid". Tot i així, el líder independentista ha assegurat que el partit vol donar els 100 dies de gràcia al nou Govern, però ha avisat que no faran veure 'que no passa res".

Puigcercós ha fet aquestes declaracions a Ponts (Noguera), on ha clausurat el Congrés Regional d'ERC a Lleida. A banda de fer balanç del paper del partit a totes les institucions, s'ha nomenat la número cinc per Lleida en les últimes eleccions al Parlament, Marta Vilalta, com a nova secretària d'imatge i comunicació de la Federació Regional d'ERC a Lleida.

stats