NOU FINANÇAMENT
Política 25/07/2012

Puigcercós: "Hi ha hagut temptacions d'aigualir la proposta per satisfer tothom"

El dirigent republicà reclama a Artur Mas que si Madrid no atén la demanda de pacte fiscal opti per avançar cap a la independència

Roger Tugas
1 min
Joan Puigcercós al ple del Parlament sobre el pacte fiscal / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president del grup parlamentari d'ERC, Joan Puigcercós, ha aplaudit el document sobre el pacte fiscal que votarà aquest dimecres el ple del Parlament, tot i que ha assenyalat que "hi ha hagut temptacions d'aigualir la proposta per satisfer tothom". "No era la postura d'ERC", ha assegurat, lamentant "l'excés de tacticisme" d'anteriors negociacions que s'han acabat estavellant a Madrid. Així, el dirigent republicà ha explicat que el seu partit ha defensat també que la proposta inclogués que el grup de seguiment de la negociació amb Mariano Rajoy reunís, a més del Govern, els grups parlamentaris que donessin ple suport al document votat al Parlament, cosa que deixaria fora el PSC si s'abstingués en alguns punts, com té previst fer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Volem que tots els impostos suportats i generats a Catalunya romanguin a Catalunya en benefici de la ciutadania de Catalunya", ha reclamat Puigcercós, qui s'ha preguntat: "Té sentit demanar a l’Estat uns diners que provenen del nostre dèficit fiscal, pagar-ne els interessos i que el señor [Cristóbal] Montoro vingui a decidir què es paga i què no?". "No estem parlant d’alimentar un globus identitari, estem parlant de la gent", ha afirmat el dirigent d'ERC, que tanmateix ha reclamat a Artur Mas que "si el no és contundent o la indiferencia és la bandera que s’exhibeix, caldrà fer un pas endavant", apuntant com a plans alternatius unes eleccions constituents, un referèndum d'autodeterminació o la proclamació de la independència unilateral des del Parlament. "Si tenen por als problemas de tresoreria, sàpiguen que la fallida de l’estat espanyol pot no ser remota", ha avisat Puigcercós.

stats