ERC
Política 20/12/2010

Puigcercós: "He estat el primer exemple del que no hem sabut fer"

El president d'Esquerra reconeix a 'El Matí de Catalunya Ràdio' que no han sabut arribar a l'equilibri entre discrepància interna i partit cohesionat

Laia Altarriba
2 min

BarcelonaDesprés d'haver renunciat aquest dissabte a tornar-se a presentar a la presidència d'Esquerra, Joan Puigcercós ha passat aquest matí per l'estudi de Catalunya Ràdio, on Manel Fuentes l'ha entrevistat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigcercós ha assumit la seva responsabilitat en la pèrdua de vots d'ERC a les passades eleccions: "He estat el primer exemple del que no hem sabut fer, possiblement no hem sabut arribar a l'equilibri entre la discrepància interna i ser un partit cohesionat". En aquest sentit, Puigcercós ha defensat que les dues coses han de ser compatibles, però que trobar l'equilibri no és fàcil.

El president del partit s'ha mostrat molt satisfet de la decisió presa de renunciar a tornar-se a presentar. També ha explicat que abans de les eleccions va rebre la recomanació per part de diversa gent de no presentar-se al càrrec per "no cremar-se", però ell considera que "algú havia d'assumir la responsabilitat" malgrat que les enquestes ja anunciaven mals resultats per al partit.

Preguntat per Manel Fuentes sobre qui el rellevarà, Puigcercós ha dit que encara no sap quines són "les persones que han d'estar al capdavant d'Esquerra".

El líder d'ERC ha explicat que després del Congrés Extraordinari es posarà "a disposició de la nova direcció" que en resulti.

En relació amb el tripartit, Puigcercós ha reivindicat la feina feta, i ha lamentat que no han sabut explicar-la. Ha posat diversos exemples: "En política lingüística o en serveis socials s'han fet passos endavant com mai s'havien fet". I ha afegit que espera que "la feina feta a nivell municipal, el partit la sàpiga explicar millor".

Sobre les properes eleccions municipals, Puigcercós ha explicat que encara no hi ha res tancat i que la direcció ha donat el vistiplau a Portabella per mantenir converses amb Solidaritat per la Independència a la capital catalana. Ha volgut destacar que "ERC parteix de la posició de vertebrar noves majories a l'Ajuntament de Barcelona", apuntant fins i tot la possibilitat de pactes amb una part del PSC.

Actitud constructiva amb el nou govern

Joan Puigcercós ha reiterat que no donaran suport a la investidura a Artur Mas aquest matí al Parlament de Catalunya. Tot i això, ha ofert a Mas una actitud constructiva: "No ens replegarem a les casernes d'hivern, no direm que no a tot de manera sistemàtica. El que oferim és una actitud constructiva". Ha volgut aclarir, però, que no oferiran un pacte estable.

El president d'ERC ha volgut advertir a CiU, però, que si torna a la política de negociar-ho tot amb Madrid, ells no donaran suport a aquesta dinàmica.

stats