DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 28/06/2011

Ridao: "mana més el director gerent del Deutsche Bank que el president del govern espanyol"

El dirigent d'ERC critica que Zapatero hagi oblidat "l'operació rescat de l'Estatut" i avança que la propera reivindicació de Catalunya serà el concert econòmic

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl secretari general d'ERC, Joan Ridao, s'ha mostrat molt crític amb la gestió de Jose Luis Rodríguez Zapatero, a qui ha acusat d'estar subordinat als poder financers. A diferència del que havia dit prèviament el president del govern espanyol, el diputat republicà l'ha acusat d'estar "hipotecant el futur de moltes generacions, superposant el mercat a l'economia i mermant l'estat del benestar". "No som gens sospitosos de voler veure la dreta al poder, sinó de veure-hi l'esquerra d'una punyetera vegada", ha assegurat, just abans de lamentar que la política econòmica del PSOE s'assembli com "dues gotes d'aigua a la que podria fer el PP".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ridao li ha requerit que s'aparti del "dogma neoliberal", ja que ara sembla que "mana més el director gerent del Deutsche Bank que el president del govern espanyol". Tot i que també és partidari de racionalitzar la despesa, el dirigent d'ERC ha criticat que es retalli l'estat del benestar i, en canvi, es mantinguin les tropes espanyoles a l'Afganistan, es construeixin obres faraòniques com el TGV i no s'aprimi l'administració central. De la magteixa manera, ha apuntat que la regressivitat fiscal (la pressió impositiva espanyola és inferior a la mitjana europea) provoca un increment de les desigualtats socials.

Pel que fa la qüestió nacional, Ridao ha carregat contra l'oblit de "l'operació rescat de l'Estatut", un any després de la sentència. "Tant la dreta centralista com l'esquerra jacobina no són capaces de reconèixer Catalunya", ha lamentat. "No és el fracàs del catalanisme, sinó de l'espanyolisme", ha apuntat, per assegurar que la propera reivindicació a Madrid serà el concert econòmic.

stats