POLÍTICA
Política 12/02/2011

Ridao sospita que Mas guardarà "al calaix" el concert econòmic "fins la propera campanya electoral"

El secretari general d'ERC creu més fàcil "la construcció d'un Estat" que la d'una nació i ha subratllat la necessitat d'aglutinar sectors i persones, com els nous militants Oriol Junqueras, Jordi Fàbrega i Gerard Fernàndez, al voltant de la seva formació

Roger Tugas
2 min
El Secretari General d'Esquerra, Joan Ridao, durant un moment de la roda de premsa

BarcelonaEn l'acte de benvinguda dels nous militants d'Esquerra, el seu secretari general, Joan Ridao, ha lamentat aquest matí que "el canvi de llenguatge i el desacomplexament" de CiU al Govern respecte l'època de Jordi Pujol no han vingut acompanyats d'un "canvi estratègic" i ha acusat el president Artur Mas d'excitar els catalans "el cap de setmana" i de tornar després al peix al cove en la gestió. Igualment, l'ha censurat per no voler fer "un front unitari pel concert econòmic del que va fer bandera en campanya i que després ha guardat en un calaix potser esperant a la propera campanya electoral".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Igualment, Ridao ha contestat Mas en relació a la seva estratègia per assolir la independència, que prioritza el consens social i la construcció nacional abans de convocar un possible referèndum. Segons el dirigent republicà és "més fàcil la construcció d'un Estat que gestioni el benestar de la gent que no una nació, que és més complex", atès que el primer no depèn dels sentiments, sinó d'una utilitat que creu que cada cop és més evident. La seva recepta és una "combinació dels sentiments i els interessos", com ja van descobrir el Quèbec i Escòcia" i, tot i que accepta que Esquerra no passa per un bon moment en termes electorals, defensa que el 28-N no es va "impugnar la base ideològica o estratègica" del partit, sinó que se'l va castigar pel que van fer o van fer malament a Govern.

En aquest sentit, Ridao va reclamar la necessitat d'aglutinar entorn Esquerra, un partit que "va néixer com una suma", tot i "la tendència a la divisió de l'independentisme". L'acte d'aquest matí ha volgut servir com una mostra de la capacitat d'incoporar militància i s'ha donat la benvigunda a 15 nous afiliats, entre ells l'eurodiputat fins ara independent Oriol Junqueras, l'alcalde de Sant Pere de Torelló, portaveu de Decidim.cat i expresident de l'Entesa del Progrés Municipal, Jordi Fàbrega, i l'exportaveu de la Plataforma pel Dret de Decidir, Gerard Fernàndez. Tots ells, així com el cap de llista d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella, han coincidit en la necessitat de sumar persones i sectors socials per reflotar el projecte de la formació independentista, recordant la llarga trajectòria d'aquesta. Junqueras també he subratllat la necessitat de valorar el "rigor intel·lectual", ja que "les consignes buides no convencen a ningú i deceben a molts", i ha apel·lat a valors com l'honradesa o el compromís dels polítics per sobre, a vegades, de "qüestions estrictament ideològiques" per tal de sumar adhesions.

stats