LA CRISI DELS REPUBLICANS
Política 11/12/2010

Ridao insisteix que "Carod també és responsable de la davallada d'ERC"

El secretari general d'ERC retreu al vicepresident que faci públiques les seves divergències, i ignora la proposta per al 2012. Herrera, en canvi, disposat a parlar-ne

Josep Ferrer
2 min

Molins de ReiEl secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha criticat, en una visita a la Fira de Nadal de Molins de Rei, la postura adoptada per Josep Lluís Carod-Rovira i la fórmula emprada per fer públiques les seves divergències amb la direcció del partit. Ridao considera a Carod també en té culpa de la davallada electoral del seu partit "perquè ell ha format part dels dos governs i n'ha estat responsable de la seva creació i gestió". Pel líder republicà, Carod-Rovira "no pot dir que passa per allà i no en té cap responsabilitat"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Ridao les divergències internes "s'han d'expressar en els òrgans del partit i no pas en els mitjans de comunicació" i l'ha emplaçat a expressar la seva opinió en el congrés que farà ERC "després de l'estiu" on tractarà temes com "els lideratges i les idees". Espero que Carod-Rovira també hi sigui", ha dit Ridao.

Aquesta posició de Ridao contrasta amb l'interès mostrat per ICV per la proposta que ha llançat Carod en les seves declaracions aquesta setmana. Com explica en l'entrevista publicada aquest dissabte a l'ARA, l'encara vicepresident del Govern i expresident del partit, vol liderar una coalició de l'esquerra catalana per a les eleccions al Congrés del 2012. Una fórmula semblant a la de l'Entesa al Senat, que ja funciona.

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, veu amb bons ulls la proposta del vicepresident del Govern en funcions, Josep-Lluís Carod-Rovira, que l'esquerra catalana al Congrés formi una plataforma per concórrer conjuntament a les eleccions. Herrera considera que "totes les reflexions són benvingudes", però alerta que abans de parlar de llistes conjuntes cal fer-ho de "denominadors comuns".

Tot i veure difícil arribar a acords amb el PSC perquè estan immersos en la "lògica de retallades liderades per Zapatero", Herrera ha dit aquest dissabte que considera que cal anar "amb una veu catalanista" al Congrés però també "d'esquerres".

stats