POLÍTICA
Política 27/01/2011

Joan Ridao analitza en un llibre els elements que porten a la disjuntiva "independència o submissó"

Catalunya i Espanya, l'encaix impossible (Proa) vol ser una "foto fixa", des d'una òptica transversal, del catalanisme. Planteja com la sentència del Tribunal Constitucional ha fet conscients els catalans de la inviabilitat dels plantejaments polítics d'encaix amb Espanya que ha defensat els últims 150 anys el catalanisme

M.colomer
1 min
Joan Ridao defensa en el seu llibre que a mitjà termini només quedarà plantejar la disjuntiva "submissió i ruptura".

BarcelonaEl secretari general d'ERC i portaveu del partit al Congrés, Joan Ridao, defensa en el seu darrer llibre, Catalunya i Espanya, l'encaix impossible (Proa), que després de la sentència del TC, a mitjà termini es demostrarà que només queda plantejar la disjuntiva "submissió i ruptura". Unes tesis que, de fet, assumia aquesta setmana l'expresident Jordi Pujol en plantejar independència o rendició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ridao ha explicat que amb la globalització, ara el miratge d'una Europa federal s'ha difuminat del tot. A més, planteja que l'ascensió de Madrid com a macrocentre polític, econòmic i financer, ha canviat l'escenari per sempre i ha esvaït el plantejament que donava el poder polític a Madrid i l'econòmic a Catalunya. "Hem passat de ser la locomotora hispànica a un vagó més", explica Ridao en una entrevista a l'ARA, que podeu llegir sencera a l'edició impresa, al quiosc digital.

stats