CONFLICTE LINGÜÍSTIC
Política 28/01/2012

Tardà convida els diputats catalans a concentrar-se a la delegació del govern contra l'agressió lingüística

El diputat republicà avisa que els tres electes d'ERC no es mouran fins que la delegada del govern central no els rebi o els doni cita per ben aviat

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl diputat d'ERC a Madrid Joan Tardà ha reaccionat davant el cas de la del jove advocat que ha denunciat un guàrdia civil per agredir-lo després de parlar català a l'aeroport del Prat. El diputat republicà ha explicat a l'ARA.cat que registrarà preguntes per escrit al ministre d'interior, Jorge Fernández Díaz, però que "amb això no n'hi ha prou" i que té "intenció d'anar lluny". Per això ha anunciat que tant ell com segurament els altres dos diputats d'ERC es concentraran dilluns al matí davant la delegació del govern central a Catalunya i no es mouran "fins que no ens rebi la delegada [María de los Llanos de Luna] o ens doni cita ben aviat". Tanmateix, pretén que aquesta sigui una acció unitària i, per això, convida tots els diputats catalans a Madrid a unir-s'hi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tardà recorda que durant la legislatura passada van aconseguir "introduir com a falta molt greu qualsevol situació com aquesta", després que tinguessin lloc casos similars arreu dels Països Catalans, i que l'anterior ministre d'interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va mostrar el seu "compromís que no tornaria a passar". El diputat creu que ara "aprofitant el canvi de govern volen tornar enrere". "Volem expressar la nostra indignació", sentencia Tardà, que espera una resposta plural ja que "la llengua és un element transversal".

stats