Política 13/02/2012

Joan Herrera: "És una reforma tramposa i demagògica"

El secretari general d'ICV carrega a TV3 contra el PP per haver promès que abaratiria l'acomiadament abans de les eleccions. Acusa CiU d'anar agafada de la mà dels populars i fer una "transició cap a les retallades"

Ara
1 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, veu la reforma laboral aprovada aquest divendres pel govern espanyol com "una reforma salvatge que supedita el treballador i degrada el marc laboral". En una entrevista a TV3 ha reivindicat "una reforma productiva, amb polítiques d'incentius" per generar ocupació, i no una reforma que "reduirà l'ocupació i farà una contractació precària".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per als empresaris

Herrera ha afegit que en els últim anys els salaris s'han abaixat "en pro dels beneficis empresarials" i que, per tant, no entén com un empresari pot tenir por de contractar treballadors. També ha apuntat que si la reforma pretén flexibilitzar el marc laboral com a països com Dinamarca o Holanda, el que també cal és mantenir les mateixes condicions d'estat del benestar que aquests països.

Protestes i vaga general

El secretari general ecosocialista ha animat els ciutadans que participin en les manifestacions contra una reforma que ha titllat de "tramposa i demagògica". Ha afegit que la societat no ha de permetre que es posi el país en situació de conflicte "perquè els països amb constant conflicte social se'n surten pitjor de la crisi". Herrera ha assegurat que ara mateix hi ha catalans que tenen molts problemes d'accés a la sanitat pública, mentre CiU i PP es posen d'acord en totes les retallades.

La vaga de TMB

Pel que fa les protestes dels treballadors de TMB, diu que cal negociar perquè la responsabilitat és per part de tothom, i que "cal acabar amb la teràpia de la por, que fa que el treballador accepti unes condicions per sota dels mínims".

stats