Publicitat
Publicitat

Política

Joana Ortega: “Els treballadors públics saben que han de fer un esforç, i saben que poden fer-lo”

La vicepresidenta del Govern assegura que és un ajust “temporal” i “emmarcat en el 2012”. Recorda que si el govern espanyol “penalitza el sou dels funcionaris”, l'executiu català “retirarà la mesura”

Joana Ortega ha explicat aquest dimecres en una entrevista a Els matins de TV3 que la reducció en el sou dels treballadors públics el 2012 es farà en dos complements “que podrien ser les pagues extraordinàries”. La vicepresidenta del Govern subratlla que és un ajust “temporal” i “emmarcat en el 2012”, i assegura que si el govern espanyol “presenta una mesura que penalitza el sou dels funcionaris, el govern català retirarà la mesura presentada”. No obstant això, Ortega reconeix que encara s'ha de treballar “sobre la lletra petita” que inclouran les mesures, però assegura que “els sindicats majoritaris” estaven al corrent d'una nova onada de retallades: “Jo mateixa els vaig trucar el dilluns a última hora per comunicar-los que ens havíem de posar a treballar en una sèrie d'ajustaments”.

La vicepresidenta, que ha tornat a justificar la segona fase de retallades pel “dèficit heretat del tripartit” i la manca d'un millor finançament per a Catalunya, s'ha mostrat taxativa en afirmar que la tisorada en els sous públics pretén evitar un augment “en la borsa d'atur” dels empleats de l'administració, i ha afirmat amb contundència: “Els treballadors públics saben que han de fer un esforç, i saben que poden fer-lo”.

Ortega ha subratllat que el Govern és “el primer” a estrènyer-se “el cinturó” i ha recordat que els alts càrrecs de la Generalitat “també” han renunciat “a tota una paga sencera”.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT