NOU GOVERN
Política 29/12/2010

Joana Ortega assumeix la vicepresidència del Govern amb "il·lusió, rigor, confiança i austeritat"

Carod-Rovira, el seu antecessor en el càrrec, li ha regalat el llibre 'El Nadal que no vam tornar a casa', escrit per exiliats catalans l'any 1939

Redacció
1 min
Joana Ortega amb el seu antecessor, Josep-Lluís Carod-Rovira

BarcelonaLa política d'Unió Joana Ortega ha assumit poc després de les dues de la tarda la vicepresidència del Govern "amb il·lusió, rigor, confiança i austeritat". Ho ha declarat després de reunir-se durant uns deu minuts amb el seu predecessor, el republicà Josep-Lluís Carod-Rovira, que l'ha obsequiada amb un ram de roses i el llibre El Nadal que no vam tornar a casa, escrit per exiliats republicans l'hivern del 1939. "Crec que és una notícia positiva des de la perspectiva de gènere que amb normalitat passem de vicepresident a vicepresidenta", ha considerat Carod. I la mateixa Ortega ha afegit: "Que una dona sigui la primera vicepresidenta del Govern de Catalunya m'omple d'una emoció especial".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Crec que és una notícia positiva des de la perspectiva de gènere, amb normalitat absoluta passem de vicepresident a vicepresidenta amb la mateixa normalitat amb què s'ha passat d'un govern d'una orientació política determinada a un altre govern", ha declarat Josep Lluís Carod-Rovira després de l'acte protocol·lari de traspàs de poders que ell i Ortega han protagonitzat als despatxos del Palau de la Generalitat. Rovira, que ha agraït a Artur Mas "que hagi usat l'expressió de traspàs impecable", ha defensat que tant la seva successió per part d'una dona com la normalitat de tot el traspàs són "un gest de maduresa democràtica; en els països normals de llarga tradició democràtica això es fa així".

stats