Política 18/06/2015

El president de l'ANC agraeix a la vicepresidenta Ortega la implicació en el 9-N: "La imputació no haurà estat en va"

Jordi Sànchez subratlla la "lleialtat amb el país" i amb el procés participatiu del 9-N de la vicepresidenta, de qui diu que està convençut que ara que deixa la política pel conflicte intern de CiU "aviat continuarà sumant per la independència"

M.colomer
1 min

Barcelona"Ara que la vicepresidenta deixa la política, li vull agrair que hagués estat central per fer possible el 9-N". Així s'ha referit el president de l'ANC, Jordi Sànchez, a la crisi interna de CiU que ha acabat amb la sortida dels consellers d'Unió del Govern, entre ells la vicepresidenta Ortega, titular també del departament de Governació, que lidera els processos electorals del país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sànchez ha fet aquest agraïment "en nom de l'ANC i d'Òmnium" i pel seu "esforç per facilitar que molta gent poguéssim participar en la festa democràtica del 9-N". "I volem dir-li que la seva imputació no haurà estat en va", ha afegit, referint-se a la querella contra ella, el president i la consellera d'Ensenyament.

"Gràcies al 9-N també avui som aquí"

Per a Sànchez, que ha esquivat fer valoracions de la ruptura de la federació CiU, Ortega ha actuat amb "lleialtat al país per fer possible el 9-N", una fita que, segons diu, també ha estat determinant per mantenir la fortalesa del moviment independentista: "Gràcies al 9-N també avui som aquí".

Sànchez s'ha mostrat convençut que Joana Ortega "aviat continuarà sumant per la independència", malgrat que s'ha alineat amb el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en la crisi interna a Unió.

stats