Política 08/06/2014

Ortega, sobre l'adéu de Duran: "No hi ha cap decisió presa però hi està reflexionant"

Fonts d'Unió assenyalen que és un posicionament "personal" i que no es concretarà res fins després de la coronació de Felip del dia 19 de juny

Ara
2 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega (Unió), ha assegurat aquest matí en una entrevista al 3/24 que no hi ha cap "decisió presa" sobre el futur de Josep A. Duran i Lleida, però ha admès que "s'està plantejant" deixar la secretaria general de CiU en la mesura que hi ha una "reflexió" sobre aquesta qüestió. Ortega ha considerat que el líder democristià és un "gran actiu" i ha elogiat la seva capacitat per defensar el dret a decidir en un "entorn hostil" com és l'Estat i més concretament el Congrés dels Diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En el si del partit hi ha renovació. Som diverses persones que estem al capdavant. Unió té un projecte polític molt clar", ha indicat la vicepresidenta. "Hi ha un debat intern molt important dins del partit", ha assenyalat.

Sobre la possibilitat que Duran encapçali una candidatura d'Unió en unes hipotètiques eleccions plebiscitàries, Ortega ha considerat que no cal "avançar esdeveniments".

Decisió "personal"

Fonts d'Unió consultades per l'ARA no han confirmat ni desmentit la informació publicada pel diari 'El Periódico' i han assegurat que es tracta d'un procés de decisió "personal" de Duran. Les mateixes fonts apunten que fins que no passi la coronació de Felip com a rei d'Espanya no hi haurà cap concreció.

Compromís amb la consulta

"Estem compromesos amb el dret a decidir i amb la consulta", ha indicat Ortega just el mateix dia que el diari 'El Periódico' ha publicat que Duran està planejant el seu adéu de la secretaria general de CiU i que no descarta presentar-se com a candidat d'Unió en unes eleccions plebiscitàries.

Ortega també s'ha referit a la forma amb què PP i PSOE han dut a terme la norma de successió al capdavant de la monarquia espanyola i ha descartat que a CiU hi manqui "sentit d'estat" per la seva abstenció a la llei que aprovarà el Congrés aquesta setmana.

stats