NOU GOVERN
Política 22/01/2011

Joana Ortega: "Canviar el nom Diputació pel de Vegueria no és una prioritat"

La vicepresidenta del Govern d'Artur Mas assegura en una entrevista a TV3 que la llei de vegueries no es desenvoluparà aquesta legislatura perquè la majoria d'aspectes "depenen de Madrid" i la resta són superflus. Anuncia que l'executiu serà "bel·ligerant" amb la Moncloa per reclamar "solucions per a les finances"

Redacció
1 min
Artur Mas i Joana Ortega

BarcelonaNo s'aplicarà la llei de vegueries perquè, en temps de crisi "ningú entendria que s'afegís un tercer nivell a l'administració". És l'opinió de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega (UDC), que en una entrevista al Telenotícies de TV3 aquest dissabte al migdia ha defensat la decisió d'aparcar aquesta norma, aprovada la legislatura passada. "Només podem canviar el nom de Diputació pel de Vegueria, perquè la resta depèn de Madrid, i canviar un nom no és una prioritat. No és a l'agenda desenvolupar la llei de vegueries en un inici, tenim temps", ha al·legat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El que sí que té clar que farà el nou Govern és reclamar a l'executiu espanyol "solucions per a les finances" de Catalunya. Segons Ortega, seran "bel·ligerants" en aquesta qüestió. "És una tema de justícia, Zapatero no pot arribar a uns acords i després deixar-los de banda", ha advertit.

stats