Política 23/02/2012

La Generalitat admet que hi pot haver acomiadaments a les seves empreses públiques

La vicepresidenta diu a Catalunya Ràdio que hi podria haver "ajustos de personal" per aprimar l'administració. 'El País' dóna per fet un centenar d'acomiadaments a l'Agència Catalana de l'Aigua. La reforma laboral facilita els acomiadaments

Ara
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha admès en una entrevista a Catalunya Ràdio que hi podria haver "ajustos de personal" en els propers mesos en les empreses públiques de la Generalitat. La reforma laboral facilita la rescissió de contractes als organismes públics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dins el context de reducció de despeses i d'aprimar l'administració per fer front a la crisi, l'objectiu del Govern, segons Ortega, és eliminar entitats prescindibles i duplicades. En aquest procés no es descarta, diu, que algunes empreses públiques s'acullin a expedients de regulació, i "és possible que això porti a algun ajust de personal", ha afegit.

Les empreses que estan pendents de revisió estan vinculades sobretot a les conselleries de Territori, Universitats i Salut, segons Catalunya Ràdio.

On ja es dóna per fet que hi haurà un ERO és a l'Agència Catalana de l'Aigua. 'El País' diu aquest dijous que l'expedient de regulació afectarà un centenar de treballadors. L'empresa arrossega un deute de 1.250 milions, pels quals paga 150.000 euros diaris.

Fins ara el Govern només ha presentat un ERO per l'Agència Catalana de Cooperació. També hi ha hagut acomiadaments puntuals a l'Incasòl, a l'Institut Cartogràfic i a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Tots han estat declarats improcedents. La reforma laboral obre la porta a acomiadar treballadors públics si es justifiquen nou mesos consecutius de pèrdues econòmiques.

stats