NOU GOVERN
Política 30/12/2010

Joana Ortega considera que el Govern no ha d'ajudar en les consultes sobre la independència

La vicepresidenta subratlla a Catalunya Ràdio que la prioritat de la Generalitat és fer front a la crisi econòmica

Laia Altarriba
1 min
La consellera de Governació i Relacions Institucionals i vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, abans del primer Consell Executiu.

BarcelonaLa nova vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucional, Joana Ortega, ha assegurat aquest dijous a El Matí de Catalunya Ràdio que "des del Govern no s'han d'impulsar" les consultes sobiranistes. Aquesta posició és contrària a la que havia manifestat l'anterior conseller de Governació, el republicà Jordi Ausàs, que s'havia mostrat favorable a ajudar en l'organització de les consultes sobre la independència. Ortega ha justificat la seva postura perquè "aquestes consultes surten des de la iniciativa social i particular", així que entén que "el Govern no hi hauria d'intervenir mai".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Joana Ortega ha volgut contraposar el suport a aquestes iniciatives a la prioritat principal que creu que ha de tenir la Generalitat: "Aquest Govern té una clara prioritat, que és fer front a la crisi econòmica i posar tots aquells elements que facin possible que puguem aixecar el país econòmicament, que puguem afrontar els reptes socials que vénen, i per tant, aquesta serà la nostra priortitat en tots els àmbits de manera coordinada".

Pel que fa a l'Estatut, la vicepresidenta ha explicat que no renuncien "a l'horitzó competencial de l'Estatut aprovat pel Parlament el 30 de setembre". I en aquest sentit, des del seu càrrec es compromet a "intentar millorar les relacions amb l'Estat per poder recuperar tot allò que és nostre".

p { margin-bottom: 0.21cm; } Preguntada sobre la llei de consultes, Ortega ha explicat que el seu objectiu és canviar-la: "Nosaltres creiem que el que es necessita és una llei de consultes que no hagi de demanar el permís a Madrid, i el que farem serà replantejar-la per tal de poder tenir una legislació que realment sigui efectiva i no hagi de dependre de si tenim el permís de Madrid o no".

stats