NOU GOVERN

El Govern no renuncia "a l'horitzó competencial de l'Estatut aprovat pel Parlament el 30 de setembre"

Joana Ortega considera que el Govern no ha d'ajudar en les consultes sobre la independència

La vicepresidenta subratlla a Catalunya Ràdio que la prioritat de la Generalitat és fer front a la crisi econòmica

La nova vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucional, Joana Ortega, ha assegurat aquest dijous a El Matí de Catalunya Ràdio que "des del Govern no s'han d'impulsar" les consultes sobiranistes. Aquesta posició és contrària a la que havia manifestat l'anterior conseller de Governació, el republicà Jordi Ausàs, que s'havia mostrat favorable a ajudar en l'organització de les consultes sobre la independència. Ortega ha justificat la seva postura perquè "aquestes consultes surten des de la iniciativa social i particular", així que entén que "el Govern no hi hauria d'intervenir mai".

Joana Ortega ha volgut contraposar el suport a aquestes iniciatives a la prioritat principal que creu que ha de tenir la Generalitat: "Aquest Govern té una clara prioritat, que és fer front a la crisi econòmica i posar tots aquells elements que facin possible que puguem aixecar el país econòmicament, que puguem afrontar els reptes socials que vénen, i per tant, aquesta serà la nostra priortitat en tots els àmbits de manera coordinada".

Pel que fa a l'Estatut, la vicepresidenta ha explicat que no renuncien "a l'horitzó competencial de l'Estatut aprovat pel Parlament el 30 de setembre". I en aquest sentit, des del seu càrrec es compromet a "intentar millorar les relacions amb l'Estat per poder recuperar tot allò que és nostre".

Preguntada sobre la llei de consultes, Ortega ha explicat que el seu objectiu és canviar-la: "Nosaltres creiem que el que es necessita és una llei de consultes que no hagi de demanar el permís a Madrid, i el que farem serà replantejar-la per tal de poder tenir una legislació que realment sigui efectiva i no hagi de dependre de si tenim el permís de Madrid o no".

Més continguts de