Ortega es mostra "decebuda" amb Muriel Casals per haver minimitzat el paper d'Unió

La vicepresidenta no concreta si participarà a la cadena, però recorda que Unió porta "80 anys lluitant pel el dret a decidir"

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, s'ha mostrat "decebuda" aquest divendres amb la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, per haver assegurat que Unió és "molt petitona en termes populars" i minimitzar el paper dels democristians en el procés sobiranista. Ortega ha dit que li havien "sabut greu" les declaracions de Casals i ha recordat que el seu partit porta "80 anys lluitant pel dret a decidir" i ha tingut responsabilitats de govern. "Estic tipa d'haver-me de justificar", ha etzibat.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Ortega ha respost a Casals, que en una entrevista a l'ACN va dir que no hauria de preocupar tant que UDC discrepi del procés sobiranista perquè en termes populars "és molt i molt petitona". Ortega ha lamentat les declaracions de Casals, però ha acabat dient que segurament no volia dir ben bé això.

Sobre la seva participació a la cadena humana de l'Onze de Setembre, Ortega no ha volgut concretar i ha dit que ho anunciarà més endavant. Mentrestant, dilluns l'executiva d'Unió es posicionarà formalment, però els militants "actuaran amb consciència". Ella podria participar-hi directament, ser a la recepció oficial que farà el president Artur Mas als organitzadors de la Via Catalana o seguir treballant al seu despatx, ha dit.

Tot i així, ha dit que l'important és que la cadena humana sigui un èxit, que sigui el màxim d'oberta possible i sumi totes les sensibilitats.