SESSIÓ DE CONTROL
Política 14/03/2012

Ortega assegura que el Govern no vol entrar en una "guerra de banderes" que no porta enlloc

La vicepresidenta de l'executiu creu que s'ha de treballar per canviar la llei, no per incomplir-la

Acn
2 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern i titular de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha afirmat des del Parlament que l'executiu català no vol entrar en "una guerra de banderes que no porta enlloc", en referència al requeriment que la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha enviat als ajuntaments catalans perquè pengin les banderes espanyoles als balcons dels consistoris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortega ha insistit en què el Govern està al costat dels ajuntaments però també ha assenyalat que si la llei no agrada "el que s'ha de fer és treballar per canviar-la en comptes de treballar per incomplir-la". En la sessió de control als consellers al Parlament i preguntada pel diputat de SI, Antoni Strubell, la vicepresidenta Ortega ha explicat que l'actitud del Govern davant la polèmica sobre si s'ha de penjar bandera espanyola als municipis és "no generar conflictes allà on no cal generar-los". I ha afegit, que l'actitud de l'executiu català ha de ser treballar amb harmonia i màxim suport amb els ens locals però també amb respecte cap a l'administració de l'Estat.

Sobre la llei de banderes que obliga a fer onejar l'espanyola, la vicepresidenta ha recordat que es va aprovar en època de la transició i ha considerat que respon més a una sensibilitat d'aquell temps que no pas a l'actual. Davant d'aquesta situació, Ortega ha considerat que si no agrada la normativa "el que s'ha de fer és treballar per canviar-la no pas per incomplir-la".

La vicepresidenta ha apuntat que als municipis catalans hi ha diversitat de criteri respecte aquesta qüestió en funció de la sensibilitat de cada consistori i ha apostat perquè s'interpreti la llei segons la sensibilitat ciutadana. "En un moment de crisi el que convé és que el Govern posi tots els esforços per avançar en les respostes a la crisi", ha conclòs.

Per la seva banda, el diputat de SI, Antoni Strubell, ha instat Ortega i els membres del Govern a ser "bons governants i no abaixar al cap més cops" i fer que imperi la voluntat dels catalans als ajuntaments. En aquest sentit, ha demanat a l'executiu català que s'insti els ajuntaments a fer onejar la senyera "sense coaccions i amb tranquil·litat".

stats