Política 25/02/2015

Ortega: "El que no pot fer el TC és que el 9-N desapareixi del calendari"

La vicepresidenta del Govern afirma que l'alt tribunal "no pot anul•lar ni fer veure que no ha passat" el procés participatiu i avança que l'executiu català seguirà impulsant consultes per "donar la veu" als ciutadans

Laia Vicens
1 min
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, aquest dissabte / XAVIER LOZANO / ACN

Igualada"El que no pot fer el Tribunal Constitucional (TC) és que el 9N desapareixi del calendari". La primera reacció del Govern a l'anul•lació del procés participatiu del passat 9 de novembre ha arribat de la vicepresidenta, Joana Ortega. La vicepresidenta, que ha reconegut que desconeix la decisió del TC, ha avançat que el 9N "ni es pot anul·lar ni poden fer veure que no ha passat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La història no es pot tirar enrere", ha afirmat, de manera que "per molts recursos i per molt que es vulguin anul•lar lleis, el 9N ha succeit". Un 9N que ha qualificat com "l'expressió clara i concisa del poble de Catalunya, que "va exercir el dret a decidir".

Ortega ha recorregut a la ironia per respondre quines poden ser les conseqüències de la decisió del TC: "No m'estranyaria que una de les decisions és que el 9N no estigui al calendari a partir d'ara". La vicepresidenta del Govern ha assegurat que l'executiu català "fer política és escoltar i escoltar és donar la veu", de manera que seguiran impulsant processos participatius. "Qui pensi que participar és votar cada quatre anys, s'equivoca", ha sentenciat. Un dels propers processos participatius serà el dels deu municipis del Moianès, que decidiran el 22 de març si volen esdevenir una nova comarca.

Ortega ha fet aquestes declaracions a la inauguració de la fira BSTIM d'Igualada, que vol posar en contacte productors i distribuidors del sector tèxtil.

stats