Política 13/06/2012

Ortega defensa esgotar totes les vies de diàleg amb l'Estat abans de portar al TC els decrets de Rajoy

"El problema no és si ho fem avui o demà, sinó fer-ho", subratlla

Acn
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha defensat aquest dimecres esgotar totes les vies de diàleg amb l'Estat abans de recórrer al Tribunal Constitucional (TC) pel que fa al decret de salut i d'ensenyament de l'executiu espanyol. "No renunciarem al recurs, però primer esgotarem les vies de diàleg", ha assegurat en resposta a una interpel·lació del PSC en la línia del que va explicar el president de la part catalana de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, Josep Antoni Duran i Lleida, després de reunir-se amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El problema no és si ho fem avui o demà, sinó fer-ho", ha reblat Ortega. Després que Duran i Sáenz de Santamaría acordessin iniciar un procés de diàleg que pot durar nou mesos abans de presentar recursos al TC, Ortega ha subratllat que això no implica perdre la possibilitat d'impugnar els decrets del govern espanyol. "No pateixi, portarem al TC aquests decrets llei quan considerem que s'han esgotat totes les vies per fer possible l'acord", ha dit a la diputada del PSC Laia Bonet.

"El problema no és si ho fem avui o demà, sinó fer-ho", ha assegurat Ortega, que ha remarcat que en poc temps es podrà comprovar la diferència "abismal" entre el govern de CiU i el del tripartit, que no va recórrer la llei de dependència malgrat el dictamen "fulminant" del Consell de Garanties Estatutàries.

Al seu parer, la manera de defensar l'autogovern "no és a cop de gesticulació ni de gran titular", sinó "a cop de fets i de plantant-se quan un s'ha de plantar".

stats