CANVI DE CICLE
Política 04/04/2014

El Govern dóna suport al ple de Cabrils i confia que s'aixequi la prohibició de cedir el padró per al 9-N

Joana Ortega ha parlat telefònicament amb l'alcaldessa del municipi i reitera que només contempla la possibilitat de convocar "una consulta legal"

Ara
1 min
La vicepresidenta Joana Ortega, aquest dimecres al Parlament / ACN

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha parlat aquest divendres al matí amb l'alcaldessa de Cabrils per "mostrar-li tot el suport" de l'executiu català davant la decisió d'un jutge de suspendre l'acord de l'ajuntament de cedir el padró per al 9-N. Segons explica en un comunicat, el departament de Governació "confia plenament en la legalitat de l'acord de ple", que especifica que s'emmarca "d'acord amb el marc legal que empari l'esmentada consulta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, Ortega reitera que "no contempla cap altra possibilitat que la convocatòria d'una consulta legal el proper 9 de novembre" i, per això, confia que el 7 d'abril el jutjat aixequi aquesta mesura. I és que la magistrada ha aplicat a aquest cas la normativa de les anomenades mesures cautelaríssimes, que es fan sense ni tan sols escoltar els arguments de la part demandada –l'Ajuntament de Cabrils– perquè considera que hi ha "circumstàncies d'especial urgència".

stats