AUSTERITAT
Política 03/12/2011

Els funcionaris dels ajuntaments també patiran les noves retallades del Govern

Els empleats dels ens locals, a diferència dels de la Generalitat, mantindran tot el salari però veuran modificades les seves condicions laborals

Roger Tugas
1 min
Una guàrdia urbà en moto, a Barcelona

BarcelonaLes noves mesures d'austeritat que prepara el Govern per als treballadors públics no es limitaran als empleats de la Generalitat i els organismes i empreses que en depenen, sinó que, tal com ha sabut l'ARA, també es faran extensives als funcionaris i personal laboral dels ens locals. Així, els 93.000 treballadors d'ajuntaments, consells comarcals i diputacions veuran modificades algunes de les seves condicions laborals, tot i que mantindran el salari –al personal de la Generalitat se li retallaran les pagues extres– i l'acomiadament d'interins dependrà de cada ens.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts de Governació, alguns alcaldes amb dificultats financeres se'ls havien acostat per sol·licitar-los la possibilitat de despenjar-se també d'alguns dels drets que havien adquirit els treballadors del sector públic. Les mesures concretes que els afectaran, però, queden subjectes a unes negociacions amb els sindicats que per ara estan trencades.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats