PRESSUPOSTOS
Política 23/09/2011

La llei catalana d'estabilitat pressupostària fixarà un dèficit del 0,14% pel 2018

La vicepresidenta Joana Ortega assegura que poden "fer els deures en aquest termini sense posar en perill l'estat del benestar"

Acn
1 min
La vicepresidenta, Joana Ortega, va admetre que el Govern podria aplicar l'impost.

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha confirmat que la llei d'estabilitat pressupostària fixarà el dèficit en el 0,14% pel 2018. La llei, que el Govern aprovarà dimarts vinent i que després es debatrà al Parlament, "marca el límit de despesa que ens imposem com a país" i "és una mostra del rigor que posa per damunt de tot" la Generalitat. D'aquesta manera, el govern català complirà amb escreix la proposta pactada entre PP i PSOE que fixa el dèficit autonòmic al 0,14% del PIB a partir de l'any 2020. "Som conscients que hem de fer els deures, que hem de preveure imprevistos i que ens hem de marcar el camí", ha conclòs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta de l'executiu català ha volgut deixar clar que els compromisos per reduir el dèficit es compliran sense posar en qüestió els serveis socials, "podem fer els deures en aquest termini sense posar en perill l'estat del benestar", ha garantit.

La reforma de la Constitució pactada entre PP i PSOE no estableix xifres sobre el límit del dèficit, però els dos partits van acordar pel 2020 el límit del 0'14% per a les autonomies. Una xifra que es fixarà en una llei orgànica.

stats