Política 03/09/2014

Ortega, sobre la consulta: "És l'hora del seny i de fer les coses bé"

La vicepresidenta del Govern, en una conferència al Fòrum Europa, promet que "tot estarà a punt" per al 9-N

Oriol March
2 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha assenyalat aquest dimecres al matí en una conferència al Fòrum Europa que "és l'hora del seny i de fer les coses bé", en referència a la consulta sobiranista prevista per al 9-N. Una consulta que, segons ha promès, tindrà tota la logística a punt per tal que es pugui celebrar. "La sintonia ja és completa, inequívoca. Treballem amb un mateix objectiu. El meu compromís és absolut amb la consulta. Ningú pot dubtar del meu compromís", ha indicat quan se li ha preguntat sobre la demanda que va fer aquest dilluns el president de la Generalitat, Artur Mas, sobre la necessitat de tenir "sincronia total" al Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent d'Unió ha evitat en tot moment referir-se a què passarà quan el Tribunal Constitucional (TC) suspengui la llei de consultes catalanes i el decret de convocatòria que Mas té previst signar abans de les festes de la Mercè. "No hem d'avançar esdeveniments", ha indicat la vicepresidenta, que aquest dilluns va demanar que "cap partit amb voluntat de govern", en clara referència a ERC, podia demanar a l'executiu català que "se saltés la llei".

Ortega ha lamentat que el govern espanyol del PP sempre hagi optat pel no a l'hora de respondre a les ofertes de diàleg que han arribat des de Catalunya. "Seguirem intentant-ho fins a l'últim moment", ha assegurat.

"Què votaré? No l'hi diré. Jo ho explicitaré en el moment en què el consell nacional del meu partit ho posi sobre la taula. La meva posició serà coherent amb el que ha defensat el meu partit durant la seva història", ha respost quan se li ha preguntat sobre el sentit del seu vot a la consulta del 9-N. Ortega no ha aclarit si assistirà a la V de la Diada perquè, segons ha explicat, és possible que es quedi al despatx treballant per la consulta. L'any passat, la vicepresidenta va anar a la Via Catalana prop de Sils.

"No crec que Mariano Rajoy suspengui l'autonomia catalana. Desitjo que el govern de l'Estat atengui la voluntat de poder arribar a un acord. Treballarem fins a l'últim moment per trobar un acord per celebrar la consulta al màxim d'acord amb l'Estat", ha indicat Ortega.

stats