REGULACIÓ DE L'ADMINISTRACIÓ
Política 30/03/2012

El Govern basarà la futura llei de governs locals en la racionalització i no en la supressió de municipis

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, anuncia que l'objectiu és portar la normativa al Parlament abans de finals d'any

Sara González
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern i consellera de Governació, Joana Ortega, ha donat avui el tret de sortida a l'elaboració de la llei de governs locals presidint la primera reunió del comitè de 17 experts que assessoraran el disseny d'aquesta normativa que ha de definir les competències de cada nivell administratiu. Tot i que des de CiU s'ha arribat a especular amb la supressió o fusió de municipis, Ortega ha demanat als experts que treballin per un model que no es basi en la "supressió de municipis ni d'ens, sinó en la racionalització".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta ha demanat als experts que treballin amb "màxima llibertat i en base a l'asimetria del país" així com garantint la "màxima eficiència i la mínima burocràcia". Ha explicat que l'objectiu és obtenir una llei amb el màxim consens territorial que es pugui presentar al Parlament abans de finals d'any. Malgrat tot, ha subratllar que "la urgència en el calendari" no ha d'obligar a "accelerar el debat".

Marcar un mapa de competències que posi límits a les responsabilitats d'ajuntaments, consells comarcals i diputacions –i la resta d'ens de caràcter supramunicipal– és la principal finalitat de la llei de governs locals que, segons la vicepresidenta, haurà d'estar molt basada en la "cooperació" entre nivells administratius. Aquest mapa competencial anirà també lligat a les dotacions pressupostàries corresponents, amb la qual cosa implicarà una revisió del sistema de finançament dels ajuntaments.

stats