Joaquim Nadal creu que el PSC de Miquel Iceta acabarà a favor del dret a decidir

L'exconseller ha dit a Catalunya Ràdio: "Iniciem una fase nova en la qual el PSC tindrà les mans molt més lliures del que les ha tingut fins ara"

L'exconseller Joaquim Nadal està segur que amb Miquel Iceta al capdavant de la primera secretaria del PSC aquest partit pot iniciar una nova fase i acabar donant suport al dret a decidir dels catalans sobre el seu futur.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Nadal ha mantingut que Iceta està fent al Parlament "un paper determinant en l'aprovació de la llei de consultes, i si el PSC se situa clarament al costat dels que votin aquesta llei iniciem una fase nova, en la qual el PSC tindrà les mans molt més lliures del que les ha tingut fins ara".

També ha considerat que el debat sobre una hipotètica independència de Catalunya no provoca únicament discrepàncies internes en aquest partit, perquè el debat també es produeix en altres formacions.

D'altra banda, respecte a Felip VI, ha dit que "posar ara tot el focus en la mediació del rei és impedir que el rei pugui mediar".