NOU GOVERN
Política 27/12/2010

Joaquim Nadal diu que ell no hauria acceptat ser conseller del govern d'Artur Mas

Considera "íntima" la decisió de Ferran Mascarell i diu que no hi vol entrar, però assegura que ell se sentiria "incòmode" en aquest executiu en què la majoria dels altres consellers tindran carnet "de dos altres partits"

Redacció
2 min

BarcelonaL'encara conseller de Política Territorial i Obres Públiques en funcions, Joaquim Nadal, mai hauria acceptat formar part d'un govern de CiU, a diferència del que ha fet Ferran Mascarell. Ho ha assegurat en declaracions al programa El dia, de COM Ràdio, aquest dilluns al matí. "Jo diria que no, [no acceptaria l'encàrrec] de cap manera, però perquè jo em sento molt integrat en el meu partit, en un espai polític i en un espai ideològic", ha dit Nadal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Que el president electe de la Generalitat temptegi persones acreditades forma part de la normalitat, que aquestes persones acreditades es deixin temptar forma part de l'esfera més íntima de cada persona i jo no hi entraré. Però jo sé com d'incòmode em sentiria pensant que m'assec en una taula de govern amb el carnet d'un partit quan tots els altres tenen carnet de dos altres partits". Nadal afegeix que "Mascarell sempre ha estat molt ben valorat pel seu entorn" i creu que "el PSC entoma la dissidència i l'entoma bé".

Sobre el nou govern d'Artur Mas, Nadal creu que caldrà reflexionar sobre si és realment de canvi: "Quan acabi tot el procés de constitució del nou govern, en algun moment tindrà interès fer el còmput dels anys que tots ells, començant per Mas, fa que ocupen càrrecs públics de nomenament. I molts porten més de 20 anys en política", ha advertit, tot obviant que ell mateix ha ocupat càrrecs electes i/o institucionals ininterrompudament des del 1979, data en què va ser escollit alcalde de Girona per primera vegada.

Nadal també ha parlat de la situació interna que viu el seu partit, i ha avançat que veu amb bons ulls que Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, es postuli per formar part d'una direcció col·legiada del PSC. Ballesteros va qualificar ahir d'"infantil" i "una ximpleria" centrar el debat intern del partit en la necessitat o no de tenir un grup parlamentari propi al Congrés, com reclamen Antoni Castells i Ernest Maragall. Per Nadal, el grup propi "no seria la fórmula màgica per resoldre tot el dilema socialista". I creu que, efectivament, "seria un desastre convertir el congrés del PSC en un monogràfic sobre el grup parlamentari propi al Congrés de Diputats". "Si ho fem serà com l'embut on l'aigua s'acaba concentrant en un rajolí prim", ha afegit.

stats