Joaquim Nadal, sobre el dret a decidir: "El PSC no vol estar en el bloc unionista"

L'exconseller socialista assegura a Catalunya Ràdio que els socialistes catalans estan a favor del dret a decidir, però matisa que "una altra cosa és què farà el gruix de l'electorat del PSC i el mateix grup a l'hora de respondre la pregunta final"

L'exconseller i exdiputat del PSC Joaquim Nadal assegura que, en el procés de la consulta, els socialistes catalans són "en el bloc del dret a decidir", tal com ho "recull el programa electoral" del grup, ha subratllat . Ho ho ha dit durant la tertúlia d'aquest dimarts a 'El matí de Catalunya Ràdio, en què ha remarcat que el PSC "no vol estar en el bloc unionista".

Preguntat sobre el canvi de postura dels socialistes catalans, que ahir van obrir la porta a no abstenir-se en totes les votacions relatives al dret a decidir, Nadal ha dit que aquest canvi "ha de ser, i només pot ser, per dir que sí". Així, ha justificat l'opció "d'abstenció sistemàtica" inicial, i ha dit que volia dir "si us ho feu entre vosaltres dos [CiU-ERC], nosaltres ens ho mirarem des des la barrera". En aquesta línia, ha considerat que el canvi de postura del PSC significa que es "flexibilitza" la idea inicial d'abstenció a tot i "s'obre la porta a la possibilitat a dir que sí". Tanmateix, ha matisat: "Una altra cosa és què farà el gruix de l'electorat del PSC i el mateix grup a l'hora de respondre la pregunta final".

Sobre el debat de la veu pròpia dels socialistes al Congrés dels Diputats, Nadal ha dit: "Crec, vull i espero que el PSC i el PSOE, en un futur, podran votar diferent, i espero que el document conjunt contempli la possibilitat de fer-ho".