Política 08/01/2013

Joaquim Nadal, sobre el dret a decidir: "El PSC no vol estar en el bloc unionista"

L'exconseller socialista assegura a Catalunya Ràdio que els socialistes catalans estan a favor del dret a decidir, però matisa que "una altra cosa és què farà el gruix de l'electorat del PSC i el mateix grup a l'hora de respondre la pregunta final"

Ara
1 min
Joaquim Nadal sortint de l'executiva del PSC aquest dilluns a la tarda / PERE VIRGILI

BarcelonaL'exconseller i exdiputat del PSC Joaquim Nadal assegura que, en el procés de la consulta, els socialistes catalans són "en el bloc del dret a decidir", tal com ho "recull el programa electoral" del grup, ha subratllat . Ho ho ha dit durant la tertúlia d'aquest dimarts a 'El matí de Catalunya Ràdio, en què ha remarcat que el PSC "no vol estar en el bloc unionista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre el canvi de postura dels socialistes catalans, que ahir van obrir la porta a no abstenir-se en totes les votacions relatives al dret a decidir, Nadal ha dit que aquest canvi "ha de ser, i només pot ser, per dir que sí". Així, ha justificat l'opció "d'abstenció sistemàtica" inicial, i ha dit que volia dir "si us ho feu entre vosaltres dos [CiU-ERC], nosaltres ens ho mirarem des des la barrera". En aquesta línia, ha considerat que el canvi de postura del PSC significa que es "flexibilitza" la idea inicial d'abstenció a tot i "s'obre la porta a la possibilitat a dir que sí". Tanmateix, ha matisat: "Una altra cosa és què farà el gruix de l'electorat del PSC i el mateix grup a l'hora de respondre la pregunta final".

Sobre el debat de la veu pròpia dels socialistes al Congrés dels Diputats, Nadal ha dit: "Crec, vull i espero que el PSC i el PSOE, en un futur, podran votar diferent, i espero que el document conjunt contempli la possibilitat de fer-ho".

stats