Política
Política 17/02/2011

Joaquim Nadal: "Si vas retallant a pessics, la gent se sent pessigada"

La guerra de xifres encara cueja i avui el president del grup parlamentari del PSC, i exconseller de Política Territorial i Obres Públiques, ha defensat la gestió del seu Govern

Redacció
2 min
El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal.

BarcelonaJoaquim Nadal ha insistit avui en la tesi que el Govern infla les xifres del dèficit per justificar les retallades. En una entrevista a RAC1, el cap de l'oposició s'ha exclamat: “El mateix que ens posa com a traïdors de la pàtria perquè som el PSOE, si a l'endemà el PSOE puja a dalt d'una cadira i aplaudeix els comptes, aleshores els està bé. Què coi és això?”. El problema, per Nadal, és que aquesta suposada exageració de les xifres és “tirar-se pedres a la pròpia teulada perquè es tindran dificultats per obtenir crèdit” si es crea desconfiança i ha insinuat que es tractava d'una maniobra en clau estrictament política: “Ja ho vaig dir fa un mes. Crearan el problema i s'erigiran en el seu solucionador”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nadal, conegut tuitaire, també s'ha referit al foc creuat de missatges que ahir va viure aquesta xarxa social arran del tema, debat en el qual no va entrar-hi. “Ahir vaig veure tants tuits de pim-pam-pum que vaig decidir no entrar-hi. Hi havia gent pública, algun conseller, no em faci dir noms... Com que discutir-nos per números, o per qüestió de fe, no ens portarà enlloc, i reduir-ho a 140 caràcters encara menys, vaig fer un pas enrere. Però el cos em demanava entrar-hi”.

Conegut també per les seves metàfores, no ha deixat escapar l'ocasió per retratar així el procés dels darrers dies, en què membres del Govern han anat detallant les seves retallades per entregues: “Si vas retallant la gent a pessics, la gent se sent pessigada. Un eixam de mosquits pot deixar picat el cos d'una persona de dalt a baix”. Nadal ha rebutjat la idea que difon l'actual Govern segons la qual el tripartit va invertir per sobre de les seves possibilitats perquè veia les eleccions perdudes: “Devíem veure-ho perdut des de fa set anys, perquè vam treballar tot aquest temps per deixar el país més ben equipat del que ens vam trobar. I la inversió realitzada té un cost i és un cost suportable. Se situa en el nivell d'endeutament a llarg termini de la Generalitat, que no és el dèficit. Parlem de 35.000 milions d'euros a tornar en 30 anys i anticipa la possibilitat de tenir coses fetes que no hauríem pogut tenir”.

Nadal ha defensat la infraestructura de l'aeroport d'Alguaire, tot recordant que el seu cost és l'equivalent d'un dels 30 intercanviadors que hi ha al metro de Barcelona i que això compensava l'aposta per desenvolupar un cert tipus de turisme a Lleida.

Finalment, Nadal ha opinat també sobre la polèmica a l'entorn de nomenament de familiars de consellers. “Jo no tinc cap problema amb el nomenament del senyor Oriol Puig”, ha explicat, “si no fos que va ser precisament Felip Puig qui ens va interpel·lar precisament per aquest tema”. El portaveu socialista diu que no hi veu cap problema, si la trajectòria els avala, en nomenar persones que tinguin parentiu amb membres de l'executiu perquè seria “injust” invalidar-los.

stats