LA CRISI DELS SOCIALISTES
Política 13/12/2010

Joaquim Nadal: "M'he preguntat si no havia de fer com José Montilla"

El president del grup parlamentari del PSC assegura que no vol que la derrota "l'entomi únicament" l'encara president de la Generalitat

2 min
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques en funcions, Joaquim Nadal, i la portaveu Aurora Masip.

BarcelonaEl conseller de Política Territorial en funcions i president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha assumit aquest dilluns la part que li toca en la responsabilitat de la derrota electoral que va patir el seu partit el 28 de novembre i ha confessat en una entrevista a TV3: "M'he preguntat en el meu fur intern si no havia d'haver fet com José Montilla". Finalment Nadal ha decidit continuar acceptant responsabilitats públiques dins del seu partit, però afirma que "la sola formulació de la pregunta indica" que no s'ha "quedat tranquil" i afegeix que no vol que la responsabilitat de la derrota "l'entomi únicament José Montilla".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara, doncs, el que toca és mirar de portes endins, analitzar què ha passat i trobar les solucions, bona part de les quals s'exposaran en el congrés que el partit durà a terme l'octubre del 2011. Algunes d'aquestes solucions passen per fer convergir les dues ànimes que hi ha dins del partit, tal i com s'anomena sovint les tendències més espanyolista i més catalanista que conviuen al PSC.

En aquest sentit, Nadal ha dit: "O hi ha fusió de diferents sensibilitats i hi ha una proposta unitària, i hi ha una sortida al congrés i cap al congrés constructiva i en positiu, o aquest partit seguirà navegant entre, posem per cas, dues aigües".

Els resultats de les eleccions del 28-N han comportat un escenari d'incerteses i necessitats de canvis per a alguns partits, i en aquest sentit l'encara vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod Rovira, proposa una entesa de grups d'esquerres catalanistes que puguin fer front comú a Madrid per defensar els interessos del país.

Nadal, però, s'ha mostrat contundent amb la proposta del dirigent republicà: "El PSC no s'assembla gaire al Partit Socialista italià quan va fer figa, ni al Partit Comunista italià quan també en va fer, i per tant està molt lluny de pensar que ara sigui l'hora d'una olivera a la catalana".

stats