COMPETÈNCIES

Nadal revela que Rubalcaba va frenar el traspàs dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell

L'exconseller socialista apunta que, si acaba votant 'sí-sí', és perquè sempre ha pensat "que un horitzó lògic del catalanisme polític era la independència"

L'exconseller socialista de Política Territorial i Obres Públiques entre el 2003 i el 2010, Joaquim Nadal, ha revelat aquest dijous que el secretari general del PSOE i candidat el 2011 a les generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, va frenar que el govern espanyol transferís a Catalunya els aeroports de Girona, Reus i Sabadell al final de l'última legislatura de José Luis Rodríguez Zapatero. "Qui va dir 'No, de cap manera, no ho facis' va ser Alfredo Pérez Rubalcaba", ha explicat Nadal en declaracions a l'emissora RAC1 recollides per Europa Press.

Davant d'aquesta circumstància, Nadal ha explicat que a ell no li produeix "cap plaer especial" la reforma constitucional que el líder del PSOE va oferir dimarts durant el debat al Congrés sobre la proposta del Parlament de transferir a Catalunya la competència de convocar consultes. "No em produeix cap plaer especial veure que la persona que va sortir al debat del Congrés fos qui va aturar el procés de transferència dels aeroports a Catalunya", ha afirmat.

Pel que fa al debat sobiranista, Nadal ha explicat que ell és partidari que es faci la consulta sobiranista, però encara no ha confirmat quin seria el sentit del seu vot. "Si acabo votant 'sí-sí' és perquè sempre he pensat que un horitzó lògic del catalanisme polític era la independència", ha assenyalat Nadal, que ha assenyalat que l'Estat ha contribuït a diluir els qui, com ell, sempre havien advocat per una solució intermèdia.

"Als qui qüestionen la meva posició, jo segueixo sent el que sóc, tinc el carnet que tinc i no he marxat de cap lloc", ha afegit.