CANVI DE CICLE
Política 19/06/2013

Joaquim Nadal no veu "cap raó" perquè el PSC s'"exclogui" del pacte nacional pel dret a decidir

L'exdirigent del PSC diu que sent "un punt de decepció" per l'anunci de la direcció del partit de no ser a la reunió que es farà la setmana que ve al Parlament

Ara
1 min

BarcelonaL'exalcalde de Girona i expresident del PSC al Parlament Joaquim Nadal sent "un punt de decepció" després de veure que el PSC "s'exclou" del pacte pel dret a decidir. Així ho ha dit aquest dimecres en un tuit l'endemà que els socialistes catalans anunciessin que no anirien a la reunió del pacte nacional que es farà al Parlament. "No hi veig cap raó!", ha dit Nadal al seu missatge a Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, va justificar aquest dimarts en roda de premsa que no serien a la reunió perquè "no es donen les circumstàncies adequades perquè hi sigui el PSC". Lucena va insistir a demanar "neutralitat" al Govern en el procés pel dret a decidir.

"Només hem rebut resposta del Govern sobre les nostres condicions per ser al pacte nacional a través dels mitjans de comunicació. Demanàvem que no es fessin actuacions polítiques que prefiguressin el resultat de la consulta", va insistir Lucena, que va carregar contra el Consell Assessor per la Transició Nacional (CATN) i contra el Govern per no haver-se reunit amb ells per abordar la qüestió.

Joaquim Nadal s'ha anat distanciant progressivament del PSC, especialment pel que fa al dret a decidir. Fa unes setmanes va afirmar en una entrevista que va publicar la revista satírica 'El capicua' que ara per ara segurament votaria a favor de la independència.

stats