POLÍTICA
Política 13/12/2010

Joaquim Nadal: "No seria pensable que per simple abstenció facilitéssim la investidura de Mas"

Josep Cuní ha entrevistat als Matins de TV3 el president del grup parlamentari del PSC

Laia Altarriba
1 min

BarcelonaQui exercirà de president del grup parlamentari del PSC aquesta legislatura ha passat aquest matí pel programa de Josep Cuní a TV3 i ha explicat que encara no han decidit el vot que el seu grup farà en la primera sessió d'investidura d'Artur Mas, prevista per la setmana que ve. Tot i això, sí que ha avançat algunes pistes del sentit del vot: "No seria pensable que per simple abstenció facilitéssim la investidura de Mas a la primera volta; perquè el Parlament elegeixi Artur Mas s'ha d'escenificar que el resultat ha estat molt bo, però no suficient per governar amb majoria absoluta, perquè és evident que li falten sis vots per governar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, Nadal ha explicat que el seu partit en alguns temes de país treballaran donant suport al govern, però en d'altres faran una oposició "exigent i intransigent".

L'encara conseller de Política Territorial i Obres Públiques en funcions també s'ha referit al corredor mediterrani. Nadal s'ha mostrat molt crític amb els governs espanyols, tant del PP com del PSOE, per la desatenció que han fet a l'eix ferroviari mediterrani: "El que m'importa de veritat és que mani qui mani, el pecat original d'haver deixat el mapa d'Europa amb la façana mediterrània en blanc s'ha de rectificar". Nadal s'ha mostrat convençut que "Europa acabarà aprovant que aquest eix és preferent".

Per mostrar la importància d'aquest corredor, Nadal ha recordat que en un acte a València, els alts directius de Ford, Nissan i la Seat van alertar de la importància d'aquest eix: "O hi ha transport ferroviari per treure els nostres cotxes des d'Almussafes, Martorell i la Zona Franca cap a Europa o ens n'anirem", van amenaçar aquests responsables del sector automobilístic.

stats