PRESOS D'ETA
Política 18/08/2012

Jon Garai, portaveu d'Herrira: "És molt difícil un escenari de pau amb 600 presos"

El membre del col·lectiu de suport als presos denuncia a l'ARA que les "mesures repressives i venjatives" de Madrid no han variat des de la fi de la violència d'ETA

Roger Tugas
1 min
Jon Garai ja fa nou dies que està en vaga de fam.

BarcelonaEl portaveu del col·lectiu de suport als presos Herrira, Jon Garai, explica en una entrevista a l'ARA que Iosu Uribetxeberria encara no està en llibertat i que "no seria el primer cop" que, després que el ministeri d'Interior atorgués el tercer grau a un pres, l'Audiència Nacional no l'acceptés, pel que mantindran les protestes fins que acabi el procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, afirma que les protestes són el que han obligat l'executiu de Mariano Rajoy a moure fitxa, set anys després que li extirpessin ja el ronyó a Uribetxeberria. El propi Garai porta nou dies en vaga de fam i se sent "debilitat", però li dóna forces "l'onada de solidaritat" que reben les seves accions. Tanmateix, critica que la política del govern espanyol respecte els presos, amb "mesures repressives i venjatives", no ha variat des de l'anunci de la fi de l'activitat armada d'ETA i reflexiona: "si algú creu que hi pot haver un escenari de pau amb 600 presos polítics, ha de saber que és molt díficil".

Llegiu l'entrevista a l'Ara Premium.

stats