Política 25/04/2014

Jordi Cañas plega de diputat en ser imputat

El Tribunal Superior de Justícia l'investiga per un suposat frau fiscal

Ara
2 min
Jordi Cañas va afirmar ahir que el pressupost que donaria per al Tricentenari són "zero euros".

BarcelonaEl diputat de Ciutadans Jordi Cañas ha anunciat aquest divendres que deixa l'escó de diputat al Parlament. El propi dirigent es va comprometre a renunciar al seu càrrec electe si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'imputava en un cas de frau a Hisenda, com així ha estat finalment. "Vull tenir un comportament exemplar", ha assegurat Cañas, la renúncia a l'escó del qual es farà efectiva el dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El TSJC ha citat el dirigent de Ciutadans a declarar com a imputat el pròxim 15 de maig. En una interlocutòria feta pública aquest divendres, el magistrat instructor del cas també cita a declarar com a imputats deu persones més entre el 5 i el 15 de maig. Segons la interlocutòria de l'alt tribunal que es va fer pública al gener, "existeixen indicis" que el diputat podria estar relacionat amb un frau de l'impost de societats per valor de 429.203,45 euros.

Cañas ha insistit que la seva vinculació amb el cas es redueix a un pagament d'una factura a una empresa investigada per un frau en el pagament de l'impost de societats l'any 2005, essent Cañas l'exparella de la germana de l'administrador d'aquesta companyia. Havent deixat l'escó i renunciat a les seves condicions d'aforat, rebrà, ha dit, el mateix tracte judicial que qualsevol altre ciutadà.

El dirigent de Ciutadans ha afirmat que és conscient que la decisió de plegar és "irreversible a curt termini", però no s'ha estat d'afegir que la seva intenció és tornar a les institucions quan el cas quedi aclarit. Cañas, que ha insistit que pren la decisió de deixar de ser diputat "per fidelitat als seus principis ètics i polítics", ha assegurat que té el suport "absolut del líder del partit, Albert Rivera.

La següent de la llista de Ciutadans per Barcelona per entrar al Parlament és María del Carmen Pérez Martínez. Cañas, per la seva banda, seguirà sent secretari d'Acció Política.

stats