Política 06/06/2011

Jordi Hereu: "El PSC haurà de parlar de federalisme amb claredat, aquí i a l'Estat"

L'alcalde en funcions demana una "reflexió estratègica" sobre la relació del PSC amb el PSOE i reitera que el vot al Congrés en el fons de competitivitat va ser "un error"

Thaïs Gutiérrez
2 min

BarcelonaL'alcalde en funcions de Barcelona, Jordi Hereu, ha dit aquest matí que el futur del PSC passa ara perquè el partit "parli de forma clara i igual a tot arreu". En una entrevista al programa El Món a RAC1, Hereu ha destacat: "Ara hem de parlar de federalisme, d'unió i llibertat, sense complexos, i això requereix un partit que s'expressi amb claredat a Catalunya i amb la mateixa claredat a l'Estat espanyol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant la pregunta de si el PSC hauria de tenir un grup propi al Congrés, Hereu no ha respost directament i ha dit que "s'ha de fer una reflexió estratègica de la nostra relació amb el PSOE perquè haurà d'emergir un espai que és fonamental per a Catalunya, que és la veu ben clara i sense complexos del PSC". En aquest sentit, l'alcalde en funcions ha tornat a dir que el vot del PSC en el fons de competitivitat –en què va votar contra el cobrament del fons de competitivitat, seguint les ordres del PSOE– "va ser un error". L'alcalde ha obert una possibilitat de futur posant l'exemple de la CDU i la CSU a Alemanya, que "s'expressen de forma independent en determinats temes" tot i que comparteixen programa i candidats a les eleccions generals.

D'altra banda, Hereu ha dit que cal "incorporar nous rostres, nous lideratges i sàvia nova al PSC, tot i que això no vol dir eliminar tot el que hi ha ara". "El PSC és un partit d'identitat múltiple, potser per això és més complex que altres partits de Catalunya, però això, que pot ser la seva feblesa, pot ser també la seva fortalesa", ha dit.

Passar a l'oposició

Pel que fa al seu futur a l'Ajuntament de Barcelona, Hereu ha avançat que no farà "una oposició de retòrica buida, només per fer oposició" i ha posat com a exemple el tema de la immigració. "No deixaré que CiU caigui en mans del populisme del PP en temes d'immigració", ha dit, "perquè aquest és un camí que va en contra de Barcelona". En la mateixa línia, ha dit que donarà suport "a qualsevol pacte que ens ajudi a superar la crisi econòmica".

stats