EL PODER TERRITORIAL EN JOC
Política 22/05/2011

Crida dels candidats a canalitzar amb el vot el malestar social

Els caps de llista de Barcelona ja han votat. Les protestes dels indignats planen sobre la jornada electoral. Mentre ICV-EUiA es reivindica com el partit que no afavoreix la banca, el PP avisa que avui el protagonisme no pot ser pels concentrats a Plaça Catalunya

Redacció
2 min
Jordi Hereu

BarcelonaJordi Hereu ha estat un dels últims candidats a l'alcaldia a votar. Ho ha fet a les 11 h del matí acompanyat de la seva família i ha fet una crida a la participació. "És legítima la petició de més i millor democràcia" i la manera d'enfortir-la és amb el vot, que ha de ser personal, lliure i secret, ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcaldable de CIU a Barcelona, Xavier Trias, ha acudit al districte de Sarrià-Sant Gervasi, i ha demanat que la gent acampada a plaça Catalunya s'expressi anant a votar. "Que la gent s'expressi dóna la mesura de la democràcia", ha apuntat i ha destacat que és una de les maneres de demostrar el descontentament.

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Portabella, ha estat el primer dels candidats a votar. Ho ha fet acompanyat de la seva dona i les seves dues filles en un col·legi de la dreta de l'Eixample.

Portabella ha destacat que avui "és un dia molt important per a tots aquells que volem canviar la societat". El candidat d'ERC ha dit que "votar és la manera de canviar les coses" i per tant, "tots aquells que demanen un canvi el que han de fer avui és anar a votar". A més, ha subratllat que "votar és la manera de fer una ciutat millor, de fer un govern millor que pugui ajudar als qui més ho necessiten".

El candidat a l'alcaldia pel PP, Alberto Fernández Díaz, ha expressat que "Barcelona decideix avui el futur amb el vot i les urnes". En referència als 'indignats', ha manifestat que el protagonisme ha de ser pels ciutadans i per l'exercici del vot. Alícia Sánchez Camacho, presidenta del PP a Catalunya, ha assenyalat l'encert de no desallotjar els acampats i ha posar l'accent en què "la veritable responsabilitat i manera de superar els moments difícils és anar a votar". És la manera de decidir el futur pel què s'aposta, ha apuntat.

L'alcaldable d'ICV- EUiA, Ricard Gomà ha demanat que avui "sigui el dia de la gran mobilització" ja que "el futur és incompatible amb la passivitat i el vot és l'eina contra la indiferència", mentre que el secretari general del seu partit, Joan Herrera, ha reivindicat la formació com a garantia que no afavorirà la banca.

Són les clàssiques crides a la participació, però aquesta vegada amanides per les protestes dels indignats.

stats