ELECCIONS MUNICIPALS
Política 30/01/2011

Jordi Portabella, alcaldable per Barcelona d'ERC amb el 87% dels vots

També ha estat ratificat l'acord electoral amb Reagrupament Independentista

Redacció
1 min

BarcelonaLa federació de Barcelona d'ERC ha ratificat avui Jordi Portabella com a candidat a l'alcaldia de la capital catalana de les eleccions del pròxim 22 de maig amb el 87% dels vots, en una votació en la qual també ha estat ratificat l'acord electoral amb Reagrupament Independentista. Portabella ha subratllat que el seu objectiu és trencar el bipartidisme, entre el PSC i CiU, i generar un tercer espai que aglutini "els sobiranistes i els progressistes de la ciutat. Sumant totes aquelles persones que vulguin capacitat política i econòmica per resoldre els problemes de la ciutadania", informa ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat republicà ha subratllat que el seu objectiu és que Barcelona sigui "la capital d'un Estat", a més de sumar tots els qui volen una sortida progressista a la crisi que garanteixi l'Estat del benestar. "El nostre objectiu és bastir un projecte que aspiri a guanyar les eleccions", ha afirmat Portabella, qui ha advertit que Esquerra no vol ser "la crossa de ningú". El candidat d'ERC està convençut que hi ha més gent que no vol votar ni el PSC ni CiU, que gent que els vulgui votar, i aquest és l'electorat al qual vol dirigir-se.

El president del grup republicà al consistori ha fet una crida a totes aquelles persones "progressistes que estan cansades i desil·lusionades pel projecte esgotat del PSC i d'ICV, i també a aquells nacionalistes que no volen una retallada de les polítiques socials, ni l'entrada del PP en el govern municipal". El president de la Federació de Barcelona d'ERC, Oriol Amorós, de la seva banda, ha explicat l'acord aconseguit amb Reagrupament Independentista per presentar-se junts a les eleccions municipals que ha estat recolzat "de forma majoritària".

stats