Política 22/02/2012

Jordi Pujol, respecte a la petició de Sánchez-Camacho de retirar la subvenció a Òmnium: "Aquesta dona, a vegades, s'excita"

L'expresident de la Generalitat demana a la presidenta del PPC que "es controli", i li recorda que hi ha "línies vermelles" que el seu partit no pot traspassar "passi el que passi"

Ara
2 min
Jordi Pujol

BarcelonaJordi Pujol ha respost amb contundència la proposta d'Alícia Sánchez-Camacho de retirar la subvenció de la Generalitat a Òmnium Cultural. "Aquesta dona, a vegades, s'excita", ha dit Pujol, que ha demanat a la presidenta del PPC que "es controli", i li ha recordat que hi ha "línies vermelles" que el seu partit no pot traspassar, "passi el que passi". Pujol lamenta que la postura de Camacho, "malgrat no ser un atac directe contra la immersió lingüística", respon a una voluntat de buscar "a veure on pot anar empipar els catalans" o bé és una manera de "canalitzar algun impuls intern reprimit", i ha conclòs: "S'ha de controlar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El món a RAC1, Jordi Pujol ha assegurat que el govern espanyol està completament supeditat al rumb que li marca Europa: "Des del maig del 2010 el govern espanyol no mana", malgrat que el govern actual "pot fer la sensació que actua una mica més per pròpia iniciativa", subratlla Pujol.

L'expresident de la Generalitat considera que una de les coses positives de l'actual conjuntura econòmica de l'eurozona és "fer un pas endavant cap a la unió política i fiscal". No obstant això, alerta que si Brussel·les controla més l'economia espanyola, això no s'ha de traduir amb un "tracte espoliador" del govern espanyol vers Catalunya, malgrat que, "evidentment", impliqui un control més exhaustiu de les economies autonòmiques.

Pujol, que ha anat a RAC1 a parlar del tercer i darrer volum de les seves memòries ('De la bonança a un repte nou. 1993-2011', ed. Proa, a càrrec del periodista Manuel Cuyàs), assegura que acaba el llibre amb la paraula "'esperança'", perquè "Catalunya ha hagut de recórrer molt sovint a l'esperança per tirar endavant". Tanmateix, i en una clara referència al gir sobiranista que ha experimentat, etziba: "La meva dosi de pedagogia ja l'he acabada. Ja he fet tots els papers de l'auca des que tenia 20 anys".

stats