Política 27/04/2011

Jordi Pujol reclama "deixar fer" al Govern Mas i que no se li demanin resultats a curt termini

L'expresident considera que Catalunya passa per una greu "malaltia" que requereix d'una "llarga" recuperació

Acn
2 min

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha reclamat que es deixi fer al Govern en la seva tasca "dramàtica i professionalment difícil" de treure Catalunya de la "crisi fonda" en què es veu immersa. En un editorial a la web de la seva fundació, Pujol compara la situació de Catalunya amb la malaltia de Guillain-Barré, una afecció que paralitza el cos del malalt de la mateixa manera que la crisi paralitza "l'economia, el sistema social, la credibilitat política i financera i la moral" del país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Donada la gravetat de l'afecció, Pujol reclama que "es deixi fer" al Govern i que no se li reclamin resultats a curt termini perquè el tractament és llarg i els metges se'ls valorarà en el lapse d'anys. Jordi Pujol ha tirat dels seus coneixements de medicina per expressar en una metàfora sanitària la seva opinió sobre la situació de Catalunya i la tasca del Govern. Segons escriu l'expresident en un editorial publicat a la pàgina web de la seva fundació, Catalunya està afectada per una greu afecció que identifica amb la malaltia de Guillain-Barré.

Aquesta malaltia produeix una desconnexió entre el sistema nerviós i els músculs, que queden paralitzats. I s'atrofien. Això seria al·legòricament el que li està passant a Catalunya que veu com per causa de la crisi se li paralitza "l'economia, el sistema social, la credibilitat política i financera i la moral". De fet, la malaltia és mortal quan arriba a la caixa toràcica i asfixia el malalt. Però -consola Pujol- la malaltia actualment es cura.

No obstant, el seu tractament és llarg i difícil, "una feina dramàtica, professionalment difícil, de moment poc agraïda" però "la que ara toca fer". Per això, l'expresident reclama que es "deixi fer" al Govern d'Artur Mas, que és l'equip sanitari d'aquesta llarga metàfora i l'encarregat de salvar la vida al país.

Donada la dificultat del tractament, Pujol també adverteix de la "niciesa" d'exigir al Govern resultats a curt termini perquè "el malalt de Guillén-Barré no es curarà, ni millorarà ostensiblement en cent dies o en mig any". O sia, que "els metges hauran de ser valorats en el termini de sis mesos o un any o dos anys més".

stats