El jutge cita Jordi Pujol Jr. a declarar el 25 d'abril per l'evasió de 14 milions mentre l'investigaven

De la Mata vol interrogar-lo sobre l'últim informe de la UDEF

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha citat a declarar el fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol per aclarir si va continuar evadint fins a 14 milions d'euros mentre l'investigaven, segons han explicat a l'ARA fonts judicials. La declaració serà a les 12.00 h, i arribarà 3 anys després que el primogènit de l'expresident declarés per segona vegada a l'Audiència Nacional. Pujol ja té retirat el passaport.

L’últim informe de la UDEF aportat al cas Pujol assegurava que ell i la seva exdona, Mercè Gironès, havien evadit 14,1 milions d’euros des que el 2012 la policia va començar a investigar el primogènit de l’expresident de la Generalitat i la seva parella.

El document de la UDEF - publicat a 'El Mundo' - arriba a aquesta xifra sumant les quantitats que Pujol i Gironès han tret d’Espanya i Andorra cap a Mèxic, els drets de cobrament generats al país llatinoamericà i diversos préstecs aconseguits per les societats pantalla de la parella. En total, les quantitats salvaguardades són, segons els jutges, 9,4 milions de dòlars (8,9 milions d’euros al canvi) i 5,2 milions d’euros. En total, 14,1 milions d'euros.

Les maniobres, segons la UDEF, suposen, “amb tota seguretat, mecanismes espuris amb l’única finalitat de sostreure capitals de l’acció de la justícia”, i de fer-ho, a més, quan ja s’havia iniciat el procediment judicial en contra dels acusats.