DECLARACIONS JORDI PUJOL
Política 17/03/2011

Jordi Pujol: "Aquells que siguin hostils a integrar-se, no mereixen tot el meu respecte"

L'expresident de la Generalitat creu que haver donat la targeta sanitària a tot ciutadà de Catalunya va ser "un acte bonista", tot i que no se'n penedeix

Núria Martínez
1 min

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha afirmat que aquells que siguin hostils a integrar-se, no mereixen tot el seu respecte, en una conferència a la Facultat de Comunicació Blanquerna titulada "La mirada europea de l’altre: integració vs. integrisme". Així, en aquesta, Pujol ha explicat que "Catalunya és un país petit però amb molta capacitat de crear riquesa i que per això hi ha una gran tradició d'immigració i integració". Precisament, ha dit que un "clar exemple d'integració i d'ascensió social és el president Montilla", perquè "ha nascut a Iznájar però se sent català, i per això ha arribat a presidir la Generalitat". A més, ha insistit "que si fos al revés, en qualsevol altre regió de l'Estat Espanyol no hagués estat possible".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al mateix temps, Pujol ha indicat que amb la immigració "no s'ha de prendre una actitud xenòfoba, però tampoc bonista típica del discurs de l'esquerra progre". No obstant, ha declarat que creu que la seva actuació de proporcionar la targeta sanitària a tot ciutadà de Catalunya és "bonista", encara que no se'n penedeix.

Alhora, ha expressat que alguns fronts vertebradors del país han estat el Barça, els castellers, l'església, el PSUC i CCOO. En la mateixa línia, el president ha expressat el seu enyor cap Antoni Gutiérrez Díaz (Guti) del PSUC, i ha dit que era un clar cas de cognoms castellans i d'integració i amor absolut cap a Catalunya.

stats