Política 01/09/2018

Jordi Sànchez pressiona ERC i la CUP perquè se sumin a la Crida

El president del grup parlamentari JxCat, a la presó, considera que "s'equivoquen" al no afegir-s'hi

Ara
1 min
Sánchez, en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'inici de curs convuls de la política catalana també estarà marcat per la conformació de la Crida per la República, que tot i presentar-se en societat abans de l'estiu començarà a fer els primers passos a la tardor. Un dels seus dirigents, l'exlíder de l'ANC i president del grup parlamentari de JxCat (que a l'octubre complirà un any de presó) pressiona ERC i la CUP perquè se sumin al projecte polític que lidera Carles Puigdemont. Ho fa en una entrevista concedida a Europa Press des de la presó de Lledoners.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Entenc que els partits prioritzin el seu espai. Ho han fet sempre. Però crec que en aquests moments s'equivoquen si no prioritzen una estratègia compartida i un espai conjunt d'acció política i electoral", argumenta Sànchez. La Crida (que a part de Puigdemont i Sànchez compta amb el president de la Generalitat, Quim Torra, va néixer amb la intenció d'aglutinar l'independentisme, tot i que de moment només el PDECat sembla atret per una proposta que lideren part dels seus antics -i actuals- quadres.

Tot i la insistència de Sànchez, però, l'estratègia de la Crida i d'ERC difereixen, fet que s'ha traduït en notables tensions entre el grup parlamentari de Junts per Catalunya (l'embrió de la nova formació) i els republicans. "Ha faltat experiència en la gestió dels desacords i una comunicació més fluida", apunta el dirigent, que considera que la relació entre Torra i el vicepresident Pere Aragonès demostra que hi pot haver entesa entre els partits: "Tenen molt bona sintonia i una comunicació fluida, i això es notarà cada cop més".

stats