Política 11/09/2017

Jordi Sànchez: “Si el 29-S Rajoy fa una oferta seriosa per plantejar un referèndum l'any 2019, seré el primer que aplaudiré”

El president de l'ANC afirma a RAC1 que la seva opinió és compartida per bona part dels polítics independentistes

Ara
2 min
Els presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en declaracions al Palau de la Generalitat

Barcelona“Si el 29 de setembre a les 12 de la nit Rajoy fa una oferta seriosa per plantejar un referèndum l'any 2019, jo seré el primer que aplaudiré. Perquè l'1 d'octubre no ens agrada tal com ens han obligat a plantejar-lo”. Jordi Sànchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana, ha fet aquestes declaracions en una entrevista a RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sànchez creu que la seva opinió no és només personal, sinó que la comparteix molta més gent: “No tinc cap mena de dubte que la majoria que ha fet possible l'aprovació de la llei del referèndum [accepti parar l’1-O per seure a negociar un referèndum acordat]. No és ni un retrocés ni por, és per evidenciar una voluntat de diàleg que ha sigut permanentment sobre la taula”.

“Si l'estat espanyol neutralitza les institucions, acaba amb l'autogovern i fa inviable el referèndum, només en aquest moment ens reservem el dret de manifestar-nos pacíficament però d'una manera visible per tot el món”, afirma.

Respecte a la polèmica del cap de setmana, amb el registre del setmanari 'El Vallenc' per part de la Guàrdia Civil, el president de l'ANC diu: "A partir de demà poden ser habituals aquest tipus de registres. Ens volen fer por i la millor resposta és l'alegria i el bon humor".

Per aquest motiu afirma: “El ‘Passi-ho bé’ és el nostre himne. S'ha convertit en el nostre himne revolucionari. Totes les revolucions han tingut la seva cançó. Popularment dissabte ens vam guanyar un lloc en la història”.

“Les inscripcions [per a la manifestació] han anat pujant, i les últimes hores són una bogeria. Ara ja superem els 450.000 inscrits”.

I sobre els qui auguren possibles aldarulls durant la manifestació d'aquesta tarda: “No hi cap indici, cap risc, cap alarma sobre aquest tema. La gent ha desbordat amb el civisme totes les mobilitzacions, i aquesta serà igual. Cada any circulen per la xarxa missatges anònims que intenten desmobilitzar fent por. No en fem cas”.

En declaracions als mitjans, el president de l'ANC també ha explicat que l'1-O hi haurà "6.400 espais electorals". Fa unes setmanes, Puigdemont ja va anunciar que la Generalitat disposava de "més de 6.000 urnes". En les darreres eleccions al Parlament, es van fer servir 8.200 urnes en 2.700 col·legis electorals.

stats