Política 28/05/2019

Jordi Sànchez demana sortir de la presó per anar a la ronda de contactes amb el rei

La defensa al·lega que l’obligació de Felip VI és “consultar els representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària”

Ara
1 min
Jordi Sánchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), durant la presentació de l'estudi 'Impacte de la independència en l'empresa'. / ACN

BarcelonaEl diputat electe de JxCat Jordi Sànchez ha demanat al Tribunal Suprem un permís extraordinari per sortir de la presó de Soto del Real per acudir a la ronda de contactes amb el rei Felip VI. La defensa de Sànchez al·lega en un escrit que, segons l’article 99 de la Constitució espanyola, l’obligació del rei és “consultar els representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària” abans de proposar un candidat per a la presidència del govern espanyol i que, per tant, li pertoca rebre Jordi Sànchez, designat per JxCat com a representant del grup i cap de llista a les eleccions del 28-A.

La fórmula utilitzada ha permès històricament que no només assisteixin a aquesta ronda els portaveus o diputats de les formacions que tenen representació a la cambra baixa, sinó també els seus dirigents. D’aquesta manera, la suspensió dels presos no hauria d'impedir que Felip VI rebés Sànchez. No es preveu que la defensa dels presos polítics d'ERC demani cap permís extraordinari relacionat amb aquesta tasca, ja que el grup parlamentari ja fa dues legislatures que no envia cap representant a la Zarzuela.

Petició de Jordi Sànchez al Suprem
stats