Política 03/05/2016

Jordi Sànchez admet que els partits "intenten condicionar" l'ANC

El president de l'Assemblea lamenta totes les coses "malintencionades" que s'ha dit sobre les seves preferències polítiques

Ara
2 min
Jordi Sánchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), durant la presentació de l'estudi 'Impacte de la independència en l'empresa'. / ACN

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) no ha estat exempta de les tensions que el procés sobiranista ha provocat en l'espectre polític català. El president de l'entitat, Jordi Sànchez, ha admès aquest dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio que les formacions polítiques "intenten condicionar" l'ANC perquè saben que es tracta d'un "actor de primer ordre" del procés sobiranista. Amb tot, ha defensat que l'entitat ha de seguir sent "transversal" i vinculada a la societat, encara que els partits hagin "tirat l'ham" a persones del secretariat per pescar nous independents que s'incorporin a les seves files.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sànchez ha analitzat que en un any en el qual hi ha hagut tres eleccions, el context en què els partits busquen "el màxim benefici de tot el que es mou" i treuen "el pitjor de casa seva", és "normal" que els dirigents hagin intentat "condicionar" l'Assemblea. A més, ha lamentat que sobre la seva persona s'hagin dit moltes coses que són "malintencionades". De fet, el president de l'ANC ha assegurat que "si alguna proximitat política" ha tingut ha estat amb partits del centreesquerra i no del centredreta, com s'ha dit en alguns entorns.

De cara a la Diada del pròxim Onze de Setembre, Sànchez ha demanat als polítics que entenguin "una vegada per totes que no hi ha més marge per dilatar el procés". Després de cinc anys de mobilitzacions, el president de l'ANC ha reivindicat que ara és el torn de les institucions. Al seu judici, caldrà tornar a posar en valor la reivindicació de la consulta, i si l'estat espanyol se segueix negant a "escoltar la sortida democràtica" pel conflicte català, ha defensat que les institucions hauran de "posar la directa".

Sànchez, que ha confirmat que aspira a revalidar el seu càrrec al capdavant de l'ANC, ha volgut treure ferro a les polèmiques que hi ha hagut al secretariat al voltant de la nova tria de president i ha defensat que aquest tema és el que "menys preocupa" els membres de l'Assemblea. Ha insistit que qualsevol soci pot fer el pas de presentar-se i que ara el més important és triar el "millor equip" de 77 persones per encarar la pròxima etapa. "L'autèntic 'dream team' que ha d'acabar el procés és l'equip del nou secretariat", ha sentenciat.

stats